echo look

Kom erachter hoe fashionable je bent met de app Favor

Hoe combineren anderen hun kledingitems? Loop ik er fashionable bij? Daar draait het om in de app Favor. Het lijkt een soort Tinder, maar in plaats van mensen swipe je kledingstijlen naar links of rechts.

Met Favor kan je onder andere nieuwe kledingcombinaties ontdekken, maar ook nieuwe trends zijn snel te spotten. Op de Feed pagina (soort van home pagina) staan challenges. Hier krijg je telkens vier foto’s te zien die je moet ranken van 1 tot 4. Je begint met de 1 bij outfits die je zelf ook zou dragen en 4 deel je uit aan iets wat je never nooit zou aantrekken. Na een paar uur wordt de winnaar van de challenge bekend gemaakt.

Zelf kan je ook challenges beginnen, zo kom je erachter of anderen jouw outfit waarderen. Omdat de uitslag van de challenge maar 5 seconden in beeld komt en niet bestaat uit likes of comments, blijft de drempel redelijk laag om mee te doen.

Bovendien vertegenwoordig je niet alleen je eigen stijl, maar ook je stad! De makers van de app willen zo kijken welke Nederlandse stad het meest fashionable is.

Social swap

Naast challenges kan je ook een social swap doen met andere Favor-gebruikers. Dan wissel je je Insta-account uit met je fashion matches. Zo blijf je op de hoogte als je match een nieuwe foto van zijn/haar outfit op Insta heeft geplaatst.

In de toekomst wil Favor zich ook meer gaan richten op lifestyle, in plaats van alleen mode. Denk hierbij bijvoorbeeld aan series, festivals en gadgets. Ik ga de app in ieder geval een tijdje uitproberen! Jij ook? Hij is te downloaden in de App Store en Google Play.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.