Huawei fashion

‘s Werelds eerste modecollectie dankzij Artificial Intelligence

Een smartphone die zélf bepaalt wat mode is. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar Huawei meent dat het kan. Samen met Anna Yang (je kunt haar kennen van Lady Gaga creaties) ontwierpen zij de eerste modecollectie dankzij Artificial Intelligence…

Een smartphone met gevoel voor stijl?

De Huawei P30 Pro analyseerde tienduizenden iconische fashion outfits van de afgelopen honderd jaar én de laatste collecties van ANNAKIKI. Vervolgens deed het toestel, op basis van Artificial Intelligence (AI), voorstellen voor outfits. Anna Yang maakte daar een selectie uit en voorzag deze van haar eigen signatuur.
De fashion designer heeft de kleuren van haar designs deels afgekeken van de kleurverlopen die op de P30 Pro te vinden zijn: Amber Sunrise, Breathing Crystal, Aurora en Black.

Nieuwe vorm van designen?

Net als menselijke creativiteit, biedt Artificial Intelligence een oneindige bron van ideeën. In theorie zou het tot in de lengte der dagen nieuwe fashion designs kunnen bedenken. De creatieve spil in het geheel is een speciale app die Huawei samen met een team van Italiaanse ontwikkelaars heeft gemaakt. Deze app, met de toepasselijke naam Fashion Flair, maakt gebruik van de superslimme processoren (ook wel NPU’s genoemd) van het nieuwe toestel.

MobileMobile

Fashion Flair is een experimenteel project dat laat zien dat technologie een positief effect kan hebben op het creatieve proces. Het is onderdeel van de ‘Humanly Possible’ campagne van Huawei, waarbij de wensen en dromen van mensen mogelijk worden gemaakt dankzij technologie.

Jouw eigen AI fashion scoren?

De gehele collectie is momenteel online te bestellen bij LuisaViaRoma. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor de financiering van een speciaal project ter ondersteuning van jong talent in een van de toonaangevende Italiaanse Fashion Design scholen. Daarnaast zal de technologie achter de app beschikbaar gesteld worden aan de studenten, die zich dan dus net als Anna Young kunnen laten inspireren door AI.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.