E-book bij het zwembad

E-books, luisterboeken… Ken jij de online Bibliotheek al?

Heb jij ook altijd het gevoel dat je eigenlijk geen ’tijd’ hebt om een boek te lezen? Je werkt veel, een beetje en sociaal leven hoort er natuurlijk ook bij en dan heb je nog hobby’s en sporten. Na een lange werkdag kiest niet iedereen ervoor om met een goed boek op de bank te kruipen. Maar wat nou als je ook e-books kunt lezen of luisterboeken kunt luisteren? En dan ook nog eens voor een fijn prijsje, via de online Bibliotheek! TechGirl Stephanie zocht voor je uit hoe dat precies zit met abonnementen bij de online Bibliotheek.

Wat zijn e-books en luisterboeken?

Of je vroeger nou lid was van de Bibliotheek of niet, we kunnen het erover eens zijn: helemaal naar de Bibliotheek gaan om zo’n papieren boek op te halen is nou eenmaal best een gedoe. Maar wil jij nou stiekem wel meer lezen, zónder eens in de zoveel tijd naar de plaatselijke Bibliotheek te hoeven? Kies dan eens een e-book. Een e-book is een elektronisch boek, oftewel een digitaal uitgegeven boek. Je kunt een e-book lezen op bijvoorbeeld je computer, smartphone, tablet of e-reader.

Geen zin in digitale boeken? Dan is een luisterboek misschien een optie! Dan kun je jouw woon-werk-ritjes of bijvoorbeeld een stevige workout combineren met het ‘lezen’ van een boek! Een luisterboek is een boek dat is ingesproken. Jij luistert simpelweg het boek af terwijl het aan je wordt voorgelezen. Goed te combineren met dagelijkse klusjes zoals het huishouden of een rondje hardlopen.

Waar vind ik e-books en luisterboeken?

Ben jij op zoek naar een goed e-book of een fijn luisterboek? Het fijne van deze digitale boeken is dat je ze overal kunt kopen (bij Bol, Kobo.com, Bruna.nl, noem het maar op). Even betalen, downloaden en lezen maar. En is een e-reader echt nodig om e-books op te lezen? Nee, niet meer noodzakelijk tegenwoordig, maar er zijn wel veel mensen die het prettig vinden om een aparte e-reader te hebben, bijvoorbeeld om op te lezen voor het slapen gaan. Het apparaat geeft zelf wat licht af en er komen tussendoor geen berichtjes binnen zoals op je smartphone. 😉

MobileMobile

Een luisterboek is vaak een bestand dat door allerlei soorten apparaten kan worden afgespeeld. Je hebt genoeg aan je smartphone. Ook op bijvoorbeeld Spotify staan leuke luisterboeken en er zijn apps als Storytel waar je veel luisterboeken kunt vinden.

E-books en luisterboeken lenen bij de online Bibliotheek

Persoonlijk vind ik het prettig om dingen te combineren. Denk aan een rondje lopen en ondertussen een luisterboek luisteren of bijvoorbeeld stofzuigen terwijl iemand een bloedstollende thriller voorleest. Ik ben fan van luisterboeken en kwam zo al vrij snel uit bij de online Bibliotheek.

Voor een bedrag van 42 euro per jaar heb je een abonnement op de online Bibliotheek. Dit is 3,50 per maand!
Je mag alle e-books en luisterboeken lenen die ze bibliotheek heeft en trust me, dat zijn er veel! Je leent een boek en mag er maximaal 3 weken over doen om die te lezen of te luisteren. Maar… na die drie weken kun je ‘m best weer opnieuw downloaden, hoor. 😉 Je mag maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken op jouw digitale boekenplank hebben staan en het inleveren… dat gaat vanzelf!

Kleine guilty pleasure van mezelf… je kunt de afspeelsnelheid van luisterboeken versnellen. Hoe sneller het boek wordt voorgelezen, hoe sneller ik mijn hardlooprondje doe. 🙂 Enne… wist je dat tot 18 jaar een abonnement bij de Bibliotheek gratis is?!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.