Dysons nieuwe opzetstuk Flyaway voorkomt pluizig haar

De Supersonic föhn van Dyson is al een aantal jaren op de markt en geliefd onder vele haarstylisten. Ook TechGirl Anke probeerde hem al eens uit en was erg enthousiast. Afgelopen week introduceerde Dyson een nieuw opzetstuk voor de föhn: het flyaway opzetstuk! TechGirl Hilde probeerde hem uit.

Toen ik de flyaway voor het eerst uit de verpakking haalde, wist ik eerlijk gezegd niet zo goed wat ik er mee moest. Ik had wel foto’s gezien dus een beetje een beeld bij hoe ik hem moest gebruiken. Daarom bevestigde ik hem op de Supersonic en begon ermee te föhnen zoals het hoort. Dacht ik. Want m’n haar ging alle kanten op en de lucht uit het opzetstuk ook.

Dyson event in de Westergasfabriek

Lucky me ging ik de dag erna naar een event van Dyson waarbij ze me haarfijn (haha) uitlegde hoe ik hem wél moet gebruiken. Eerst werd uitgelegd wat het doel van het opzetstuk überhaupt is, namelijk om pluizig haar mooi glad te krijgen en een finishing touch te geven.

Het is daarom ook niet de bedoeling dat je het opzetstuk op (half) nat haar gebruikt, maar juist als je het al in model hebt gebracht maar nog baalt van de pluizige delen. Bijvoorbeeld als je je haar hebt gestijld, maar het bovenop nog een beetje rommelig is. Of als je een mooie slag in je haar hebt gemaakt en het geheel af wil maken.

Het opzetstuk maakt hierbij gebruik van het coanda effect, een fenomeen dat voor het eerst werd ontwikkeld voor styling in de Dyson Airwrap multistyler. Bij dit fenomeen volgt de lucht de oppervlakte om haartjes uit het zicht glad te krijgen, zonder het haar bloot te stellen aan extreme hitteschade.

Doet de Dyson Flyaway wat hij belooft?

Eerlijk is eerlijk, hoe sceptisch ik eerst ook was: het opzetstuk laat m’n haar bizar mooi glanzen. Na wat hulp van een styliste van Dyson, wist ik hoe ik hem goed moest gebruiken. En dat doe je door het opzetstuk als een soort stofzuiger op je hoofd te zetten en vanaf je scheiding naar beneden te “stofzuigen”.

MobileMobile

Normaal gesproken houdt je je föhn een stuk van je hoofd af, om te voorkomen dat je je haar beschadigd door de hitte. Maar het Flyaway opzetstuk gebruik je op de koudste stand. Hierdoor is het ook geen probleem om hem direct op je hoofd te zetten, want dit doet geen pijn.

Ik kreeg van de styliste ook nog de tip dat ik door de Flyaway tegen mijn haarpunten te houden, een mooie omslag kon creeëren. Normaal gesproken heb ik hiervoor een borstel en föhn voor nodig, dus erg fijn om te weten dat daar nu ook een simpelere manier voor is.

Het Flyaway opzetstuk koop je op Dyson.nl voor € 30,-. Sinds juli dit jaar wordt hij ook bij de Supersonic föhn geleverd als je deze koopt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten