Als je me een beetje volgt op Instagram, dan heb je vast gezien dat ik een aantal weken geleden naar Parijs ging. Oe la la, de benefits of being a TechGirl! Het was op uitnodiging van Dyson, want… ze organiseerden daar een heus Hair Science Event. Lucky me!

Hair Science?

Er gaat een echte studie schuil achter de verzorging van je haar. Ben je net als ik: zo snel mogelijk met je kam door jouw haar rossen? Let dan even op: het is misschien niet zo handig om te doen. Niet alleen stijltangen en föhns beschadigen je haar, ook te hard trekken aan klitten kan voor de nodige schade zorgen. Op de meeste beauty blogs kun je hier veel tips en trucs over lezen.

“Maar wat doet een TechGirl dan op een beauty event?”, hoor ik je denken. Ach, zo moeilijk is dat niet. Föhns zijn ook gadgets en daarmee vormen van technologie. Niet iedere föhn is even interessant om eens nader te bekijken, maar soms is het juist leuk om uit je comfortzone te stappen en nieuwe kennis op te doen. Op naar Parijs daarom. Op naar een heel nieuwe wereld voor mij! (zie video in de afbeelding)

Dyson Supersonic

Het Hair Science Event draait om de Supersonic föhn van Dyson. Die föhn heb je misschien al wel op de televisie voorbij zien komen. Het is die best futuristisch ogende blaaskracht met opvallend roze element. Vind ik ‘m mooi? Best wel! Hij voelt ook luxe aan en by the way… hoe prettig is het dat de ventilator geen haar meer naar binnen kan slurpen?

Beauty tech

– Blaast 41 liter per seconde (handig om ook dik haar mee droog te krijgen)

– Snoer van 2,9 meter (handig als je wat langer bent of verder op moet föhnen)

– Uitgeblazen lucht is niet warmer dan 150 graden, om de structuur van je haar niet te beschadigen. Hierdoor zal je haar niet snel dof worden, maar blijft het glanzend.

– Negatieve ionen helpen statisch haar te verminderen.

– Verschillende opzetstukken maken het mogelijk je haar meer volume te geven of juist netjes te stijlen. (Ik heb het stijlen getest, omdat ik sceptisch was. Het werkt echt.)

Wil je meer weten over de technische hoogstandjes in de föhn? Zonder dat er allemaal specs om je oren vliegen? Neem eens een kijkje op deze Dyson pagina. Fascinerend!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.