Review: Dyson’s Pet Grooming Kit. Minder haren in huis door deze stofzuigborstel?

Alle huisdiereigenaren met verharende viervoeters herkennen het: altijd en overal ligt je huis vol met haar. Of je moet elke dag – soms meerdere keren – je huis stofzuigen. Zou het niet makkelijker zijn om gewoon in één keer al die haren op te vangen? De Pet Grooming Kit van Dyson biedt daarvoor een oplossing: een borstel die je aansluit op je Dyson. Die zuigt de haren op tijdens het borstelen. TechGirl Laura testte deze kit met haar hond Sam. De eerste indruk van de borstel is gematigd positief. In deze blog lees je waarom.

Wat is de Pet Grooming Kit?

Foto van de borstel van de Pet Grooming Kit
De borstel van de pet grooming kit

De kit is een opzetstuk voor de Dyson V7, V8, Cyclone V10, V11, Outsize, V12 (Detect) Slim en de V15 Detect. De borstel gebruik je om je hond te kammen. Doordat de borstel aangesloten is aan je stofzuiger worden haren en huidschilfers gelijk opgezogen. Dyson vermeldt verder dat de borstel zo is ontworpen dat deze qua geluid aangenaam is voor je huisdier. De slang van het opzetstuk kan tot een meter worden uitgetrokken zodat je veel bewegingsvrijheid hebt. De kit is geschikt voor volwassen honden met middellang en lang haar en geen wollen vacht.

De prijs van de set is €75, maar let er dus op dat je deze alleen kan gebruiken in combinatie met een geschikte Dyson stofzuiger.

Eerste indruk

Ik zag de Pet Grooming Kit voor het eerst bij een demonstratie bij Dyson zelf. Aangezien mijn hond niet zo van de grote groepen is, was ik daar zonder hond. De honden bij de demonstratie waren chill met het geluid van de Dyson, al liet de trimster die aanwezig was ook zien hoe je een hond kan laten wennen aan het geluid. Online lees ik wisselende reacties over hoe honden het geluid ervaren.

Hond Sam wordt geborstelt met de pet grooming tool
Sam tijdens een borstelsessie

Op basis van de demonstratie leek het handig, maar ik was benieuwd om er zelf mee aan de slag te gaan.  Ik ontving een kit en ging aan de slag met mijn eigen hond Sam (een kleine hond van een gemixt ras). Hoewel mijn hond altijd verhaart, zijn er rond de seizoenswisselingen altijd pieken waarop hij zijn ondervacht vervangt. Helaas voor het testen is dat op dit moment nog niet het geval.

Niet alle haren verdwijnen

Om te kunnen borstelen moet je de knop op de borstel ingedrukt houden. Hiermee komen de ‘haren’ van de borstel naar buiten. Ik merk zelf dat ik dit niet gelijk prettig in de hand vind liggen. Als je vervolgens wilt stofzuigen tijdens het borstelen moet je ook de knop van je Dyson ingedrukt houden (afhankelijk van het model van je Dyson). Zelf merk ik al snel dat ik het lastig vind, om de borstel te hanteren én de Dyson ingedrukt te houden. In verhouding met Sams grootte vind ik de borstel redelijk groot. Ik vind het het daarom soms lastig om hem goed te kunnen borstelen. Ik merk wel dat ik hier steeds handiger in word.

de haren worden opgezogen uit de borstel. Op de achtergrond is Sam te zien.
De opgevangen haren worden opgezogen. Een aantal blijven nog plakken aan de borstel.

Als je de knop op de borstel loslaat schuift de onderkant over de borstelharen. Zo worden de hondenharen in de stofzuigerslang worden gezogen. Het valt me op dat niet alle haren van Sam gelijk de stofzuiger in verdwijnen. Sommige haren vooral aan de onderkant van de borstel hebben een duwtje nodig. Dat kan ook liggen aan het feit dat de haren van Sam erg pluizig en licht zijn.

Conclusie: Pet Grooming Kit

Ik ben na een paar keer testen gematigd positief. Het concept is goed: zeker als je vaak aan het borstelen bent, helpt deze tool je om de haren makkelijker ‘af te voeren’. Maar de vorm van de borstel lijkt zich, in mijn ogen, vooral te richten op wat grotere honden. Ook vind ik het zelf niet handig te hanteren en is kan het indrukken van de knop op de borstel als zwaar of onhandig worden ervaren.

Of je uiteindelijk echt minder last hebt van haren in je huis vind ik moeilijk te zeggen. Zoals gezegd verhaart Sam op dit moment nog niet extreem, en ik zou deze tool regelmatig en voor langere tijd moeten gebruiken om hier een oordeel over te vellen. Ook zal dit per hond en haartype verschillen. Wel viel me op dat je ook na een borstelsessie nog steeds losse haren ziet als je even later met hem gaat knuffelen. Dit is ook mijn ervaring met een normale borstel.

In mijn ogen voegt het vooral het afvoeren van de haren toe op een gewone borstel. Dat vind ikzelf de €75 niet waard. Maar ik kan me goed voorstellen dat het voor grotere honden die (veel) verharen een fijne tool kan zijn.

Bij TechGirl schrijven we vaker over huisdieren:

Lees ook:

Review: Dyson’s Pet Grooming Kit. Minder haren in huis door deze stofzuigborstel?
Pluspunten
De lange slang aan de borstel geeft je veel bewegingsvrijheid
Geen rommel meer tijdens het borstelen van je hond
Minder positief
Dure aanschaf + Dyson nodig
Het kan zwaar zijn om de knop van de borstel continue ingedrukt te houden
Er is maar 1 maat borstel beschikbaar
7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.