#DrTechGirl: raak ik straks mijn Twitter-account kwijt?

Is Twitter je lust en je leven? Of heb jij een bepaald Twitteraccount dat je lief is, maar waarop je om wat voor reden dan ook niet meer kunt inloggen? Dan heb je ongetwijfeld gehoord dat er mailtjes rondgaan waarin mensen wordt opgeroepen op hun account in te loggen. Dr TechGirl werd daarom gevraagd: raak ik straks mijn Twitter-account kwijt?

Heb jij in de afgelopen paar weken een mailtje ontvangen van Twitter? Dan stond daar waarschijnlijk in dat je echt weer even moet inloggen, omdat je anders je account kwijt raakt. Het klinkt bijna als een rare scam, maar het is toch echt de waarheid. Twitter is zijn database aan het opschonen. Als je Twitteraar bent en geen mail hebt ontvangen, dan klopt dat. Dan heb je simpelweg in de afgelopen zes maanden nog getweet of op zijn minst met je account ingelogd op het sociale platform.

Inloggen op Twitter

11 december, zo staat in de mail, moet je hebben ingelogd. Doe je dit niet, dan ben je al je tweets, direct messages en accountnaam kwijt. Dat kan natuurlijk heel pijnlijk zijn. Deze Dr TechGirl heeft meer dan 15K tweets op haar naam staan, daar wil je niet zomaar afscheid van nemen. Zeker als je Twitter als een soort dagboek ziet of het grappig vindt om een kijkje te krijgen in wie je ook alweer in 2009 was, toen Twitter nog een heel andere plek was dan het nu is geworden.

Er kan ook een andere reden voor je zijn om enorm veel waarde te hechten aan Twitter. Mogelijk heb je iemand verloren, iemand waarvan je soms nog even de Tweets of de DM’s tussen jullie twee leest, gewoon omdat je dan weer even voelt dat diegene bij je is. Op Facebook kun je een account van een overledene een speciale status geven, maar op Twitter is dit tot op heden niet mogelijk. Dat betekent dus dat die accounts straks verdwijnen, inclusief hun Tweets én hun DM’s. Dat is heftig, want vaak kunnen nabestaanden niet inloggen op het account van een overledene, dus er is niets om het tegen te gaan. Toch ben je echt niet zomaar een Twitter-account kwijt.

Twitter-accounts verwijderen

Twitter is zich daar gelukkig na het sturen van de e-mail enorm bewust van geworden. Het platform heeft besloten om de deadline van inloggen vóór 11 december uit te stellen tot nader bericht. Het wil eerst kijken of er een oplossing is voor accounts van mensen die zijn overleden of die om andere redenen het liefst wel moeten blijven bestaan. Dat heeft ook een keerzijde, want er waren veel Twitteraars die graag een nickname van iemand wilden inpikken. Dat was namelijk uiteindelijk wat er mogelijk zou worden, als accounts zouden verdwijnen. 

MobileMobile

Tot op heden is het dus nog wat vaag, maar als je wel een account hebt dat je wilt houden en waar je nog wel toegang toe hebt, dan schrijft Dr TechGirl voor het zekere voor het onzekere te nemen en toch even in te loggen. Krijg je mogelijk meteen een grappige trip down memory lane. Wie weet kun je zelfs in je DM’s nog leuke gesprekken vinden met mensen waarmee het contact is verwaterd. Wie weet wat er allemaal kan gebeuren. Het is bovendien te hopen dat Twitter met een goede oplossing komt voor de accounts die om goede redenen echt niet kunnen worden verwijderd. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Heb jij een vraag voor DrTechGirl? Stel ‘m! Dat kan via de hashtag #drtechgirl op social media. Tot volgende keer!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.