Apple Airtag
Source: apple.com

#DrTechGirl: Kun je Apple’s AirTag gebruiken met een Android?

Hoewel er nog wat vragen zijn rondom privacy, is Apple’s AirTag in principe een heel handig dingetje om iets te vinden dat je kwijt bent. Je kunt ze in een handomdraai aan je iPhone of iPad linken en ‘Find my iPhone’-functionaliteit gebruiken om de locatie op te snorren. Maar hoe zit het eigenlijk met Android? Dr. TechGirl geeft antwoord op die vraag.

De nieuwe smart tracker van Apple: kan die worden gebruikt met een Android-toestel? Het antwoord op die vraag is: ja, maar niet waarvoor hij is bedoeld. Het hele ‘Find my iPhone’ werkt niet met Android, waardoor je iets niet kunt terugvinden met je Android-telefoon. Er zijn echter wel andere mogelijkheden.

Android NFC

Dat komt omdat er in Android-telefoons een NFC-chip zit. Hiermee kun je bijvoorbeeld met je telefoon pintransacties doen, maar je kunt er ook een AirTag mee lezen. Stel je voor dat je een AirTag op de grond ziet liggen, dan kun je met je Android-toestel dus wel checken van wie hij is, om die persoon een seintje te geven. Je krijgt de informatie te zien omdat je NFC-chip reageert op die AirTag, waarbij je een melding krijgt en wordt doorverwezen naar een Apple-pagina in de browser waar je meer informatie leest over deze specifieke AirTag. 

MobileMobile

In principe zie je sowieso het serienummer, maar niet per definitie de contactgegevens van die persoon. Hiervoor moet iemand zijn AirTag wel eerst als verloren opgeven. Doet iemand dat, dan krijg je op die pagina de contactinformatie van die persoon te zien. Heel handig dat je op deze manier ook met een Android-toestel kunt zorgen dat AirTags (en vooral de spullen waar ze aan hangen) weer kunnen worden teruggegeven. 

Tile Pro

Aan de andere kant is het natuurlijk jammer dat je de AirTag zelf niet kunt gebruiken om een object op te snorren. Hiervoor zal je op zoek moeten gaan naar alternatieven. Dr. TechGirl weet wel wat ze dan voorschrijft, namelijk een flinke dosis Tile Pro of Chipolo One. Deze systemen helpen je binnen Android om objecten op te sporen die van een tag zijn voorzien.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je AirTags of Tiles aan mensen of dieren hangt: deze zijn puur bedoeld om objecten op te sporen, zoals sleutels of een tas. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.