Flatlay iPhone Xr

#DrTechGirl: hoe kun je iOS 14.5 handmatig installeren?

Bij het uitrollen van Apple’s iOS 14 werd het uiterlijk van je iPhone helemaal anders én zijn er een paar gave nieuwe functies toegevoegd. Nu iOS 14.5 voor iedereen te downloaden is, ontgrendelen we onze iPhone met onze Watch, is je schatje beter beveiligd dankzij App Tracking Transparency en heeft Apple Podcasts een flinke metamorfose ondergaan. Maar ja, dan moet je wél je iPhone even updaten. Heb jij hulp nodig bij het handmatig installeren van Apple’s nieuwste software-update? Dr. TechGirl legt het je uit!

iOS 14.5 handmatig installeren

Om de software-update van je iPhone handmatig te installeren, ga je in ‘Instellingen’ naar ‘Algemeen’. Als het goed is zie je daar al een rood bolletje achter staan als er voor jou een software-update beschikbaar is. Tik op ‘Algemeen’ en vervolgens op ‘Software-update’. Je iPhone toont dan welke software je momenteel hebt geïnstalleerd en begint meteen te zoeken naar of er een update beschikbaar is. Zo niet, dan toont hij ‘De software is up-to-date’, met daarboven de huidige softwareversie (in dit geval dus iOS 14.4). Is iOS 14.5 beschikbaar, dan kun je deze meteen installeren.

Software-updates automatisch installeren

Tip van flip: automatisch installeren! iOS 14.5 is als het goed is in de loop van maart beschikbaar. Wil je nou niet zelf de update hoeven installeren, maar dat gewoon automatisch laten gebeuren? Kies dan in ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Software-updates’ voor ‘Automatische updates’. Zet een vinkje bij ‘Download iOS-updates’ en bij ‘Installeer iOS-updates’. ‘Download iOS-updates’ geeft je eerst nog een melding dat de software klaar is om te installeren, en ‘Installeer iOS-updates’ zorgt ervoor dat software-updates automatisch worden geïnstalleerd terwijl je slaapt. Wil je dus ’s ochtends wakker worden met de nieuwste software op je iPhone? Zet dan een vinkje bij allebei.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.