iPhone

iOS 14.5: iPhone ontgrendelen met Apple Watch + meer

Binnenkort staat er weer een nieuwe iOS-update voor de deur. Op dit moment zit iOS 14.5 nog in de bètafase, maar vanaf maart zou hij voor alle gebruikers te downloaden zijn. Samen met de nieuwe update voor Apple Watch (WatchOS 7.4) brengt dit een hele toffe, nieuwe functionaliteit met zich mee. Lees in dit artikel wat je allemaal van iOS 14.5 kunt verwachten.

Het wordt namelijk mogelijk om met je Apple Watch je iPhone te ontgrendelen. Wel moet je iPhone dan met Face ID kunnen zien dat je een mondkapje draagt én moet je Apple Watch ontgrendeld zijn. Maar dat scheelt je dus wel je toegangscode intypen als je Face ID je niet herkend door je mondkapje, wat ingevoerd werd tijdens de eerst lockdown. Je kan bij Instellingen instellen om je iPhone te ontgrendelen met je Apple Watch door na de update naar Instellingen > Face ID en toegangscode > Ontgrendel met Apple Watch te gaan en daar je Apple Watch in te schakelen.

Ook wordt het in iOS 14.5 makkelijker om met gebruik van Siri de hulpdiensten te bellen. Het was al mogelijk om 112 te bellen door ‘Hé Siri, bel de hulpdiensten’ te zeggen, maar dit moest nog bevestigd worden. Na de nieuwe update komt er bij het zeggen van de hulpdiensten commando een klok in beeld en als je niks doet, wordt automatisch 112 gebeld.

Meer privacy

Qua privacy gaat iOS er ook behoorlijk op vooruit na de nieuwe update. Op dit moment hebben app-ontwikkelaars namelijk altijd toegang tot de activiteit van een persoon op andere apps en websites, maar door de toevoeging van App Tracking Transparency is dit verleden tijd. Tenminste, als je daar zelf voor kiest. Voortaan wordt namelijk bij het openen van een app gevraagd of je de makers toestemming geeft om je te traceren of niet. Kies je voor nee, dan moeten de makers dit respecteren. Apple heeft namelijk aangegeven om apps die zich hier niet aan houden te verwijderen uit de App Store.

Kleine toevoegingen in iOS 14.5

Na de update van iOS 14.5 wordt het ook mogelijk om je gamecontroller te koppelen aan je iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Wel moet je daarvoor in het bezit zijn van de nieuwe Playstation 5 of Xbox Series X / S controller.

MobileMobile

De podcasts app heeft in iOS 14.5 een nieuw uiterlijk. Vooral het scherm van een podcast zelf is erg veranderd en lijkt nu meer op het design in de Muziek app. Deze app mocht ook wel een keer een update krijgen, want de overzichtelijkheid liet nogal eens wat te wensen over.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.