Oud bandje

#DrTechGirl: hoe kan ik een mixtape delen op Spotify?

We hebben net allerlei feestdagen achter de rug, maar Dr. TechGirl heeft haar roze liefdesbril alweer opgezet en kijkt uit naar Valentijnsdag. Maar eigenlijk is deze vraag ook van toepassing als je gewoon een playlist op Spotify wil delen. Een kennis vroeg Dr. TechGirl hoe ze een mixtape kon delen met haar geliefde. Daar is Spotify perfect voor en dit is hoe je dat doet.

Vroeger als je een mixtape maakte, dan deed je dat op een cassettebandje, of je downloadde zwaar illegaal wat muziek en gooide dat op een USB-stick of MP3-speler. Dat werkt nu allemaal net even anders, maar gelukkig werkt het uiteindelijk eigenlijk makkelijker. Immers gebruiken miljoenen mensen Spotify en staan er ook miljoenen nummers in die streamingdienst, dus je kunt gemakkelijk zelf een mixtape maken. Sterker nog, het kan een ‘levende’ lijst zijn: je (wannabe) geliefde kan zelf ook nog nummers toevoegen, gedurende jullie hele relatie. Hartstikke schattig. 

Playlists delen op Spotify

Maar goed, wat de dokter al zei: als je zelf gewoon een playlist met je vrienden wil delen voor een weekendje weg, dan kan dat ook heel gemakkelijk. Heel. Gemakkelijk. Log even in op een pc in de Spotify app en klik je rechtermuisknop op de afspeellijst die je graag zou willen delen. Je krijgt dan de optie Delen en hoeft alleen te zien hoe je die deelt. Vaak kan dat via verschillende social media of gewoon zelf de link genereren die je dan in een mail kunt stoppen.

Ik zou het graag moeilijker maken dan het is, maar het is gewoon echt zo simpel. Het werkt ook eigenlijk hetzelfde in de apps op de smartphone, alleen moet je op Android en iOS dan het icoon met de drie puntjes kiezen als je in de afspeellijst bent. Goed om te weten: deze manier van delen betekent wel dat de persoon die het linkje krijgt niets kan toevoegen aan de playlist. Wil je dat dat wel kan, dan moet je kiezen voor ‘Gezamenlijke playlist’.

Lekker aan de mixtape

Je kunt ook deelcodes maken om anderen je playlist te laten horen, maar eigenlijk is Delen zoals hierboven omschreven de makkelijkste manier. Goed om te weten: iemand met het linkje kan hetzelfde linkje delen met anderen, die dan ook inzicht hebben in de playlist. Dat geldt ook voor playlists die je in je profiel verborgen hebt: deel je die specifieke lijst met één persoon, dan kan hij die eventueel verder delen door dat linkje door te sturen. 

Heb je nog inspiratie nodig voor een romantische mixtape, dan hoef je alleen maar in Spotify te zoeken naar iets met ‘romantic’ of ‘baby makers’ of ‘sexy playlist’; je komt vanzelf allerlei heerlijke nummers tegen om die speciale persoon te zeggen hoe je je voelt. Nog leuker is het om echt persoonlijke nummers toe te voegen, zoals het nummer dat in het restaurant speelde op jullie eerste date, of een liedje dat jullie een keer heel hard hebben gezongen in de auto. Veel plezier!

Heb jij een vraag voor Dr TechGirl? Stel deze dan op social media met de hashtag #DrTechGirl

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.