vrouw neemt een selfie

Drie tips om leuke content voor BeReal te maken

We moeten er na alle perfectie van Instagram even aan wennen, maar BeReal lijkt een groot, nieuw social medium te worden. Het kan ook een ‘zomerflirt’ zijn, maar misschien is deze app wel nieuwe dagelijkse routine voor de rest van het jaar. Maar, hoe maak je nou een toffe BeReal?

Zoek je naar tips om je BeReals wat beter te maken? Dan moeten we je teleurstellen. Het gaat er in deze app juist om dat je echt bent. Tips om je foto’s beter te maken zul je in dit artikel niet vinden, want het gaat juist om foto’s die vooral niet gestileerd of overdacht zijn. Waar we je wel mee kunnen helpen, dat is hoe je BeReal als app goed kunt gebruiken. 

Maak leuke Realmoji’s

BeReal gaat niet voor de likes, maar je kunt wel een reactie op een BeReal achterlaten. Dat kan in tekst, maar ook in een emoji. Echter kun je niet gewoon een emoji kiezen en that’s it: het zijn Realmoji. Dat betekent dat jij in een foto bepaalde emoties moet nadoen. Vervolgens wordt die foto bij een BeReal geplaatst, gebaseerd op de emotie die je kiest. Erg leuk en hierdoor wordt je reactie ook iets persoonlijker. Je kunt de Realmoji’s altijd aanpassen als je wil: dat is een kwestie van de Realmoji lang ingedrukt houden. Maar ook hier geldt: het hoeft niet allemaal perfect. Be real.

Lees ook: BeReal app: laat jouw échte leven zien

Check de re-takes

De kans dat je ook daadwerkelijk op je telefoon kijkt als de dagelijkse BeReal-melding binnenkomt, is vrij klein. Je hebt maar een paar minuten de tijd en anders wordt het al een ‘late’. Niks mis mee, maar wees je er wel bewust van dat mensen weten dat je laat was. Wat mensen ook weten, dat is hoe vaak je je BeReal opnieuw hebt gedaan. Je kunt hiervoor op de drie puntjes rechtsbovenin tikken om te zien hoe vaak anderen een nieuwe foto hebben gemaakt en dus toch iets perfecter wilden zijn dan BeReal eigenlijk zou willen.

Gebruik de landkaart

Je kunt op BeReal net als op Snapchat zien waar je vrienden zich bevinden. Je kunt door wederom op die drie puntjes te tikken namelijk zien waar een BeReal is geschoten (als de vriend in kwestie hiertoe toestemming heeft gegeven). Je ziet jezelf ook weergegeven met een blauwe stip. Sommige mensen vinden dit wat te ver gaan, zeker in het kader van bijvoorbeeld stalking, maar anderen houden er juist van omdat ze zo bijvoorbeeld eerder zien dat er een vriend van ze op hetzelfde festival is.

Verder is het wat het is: wees niet bang om lelijk te zijn of om drie dagen achter elkaar een foto van je laptop te plaatsen. Als dat is wat je op dat moment doet, dan is dat jouw leven, toch? Maar, ook als je denkt: straks ga ik iets leukers doen om te BeReal’en, dan hoef je je zeker niet te schamen voor een ‘late’. Veel plezier!

Komt BeReal een beetje uit de lucht vallen voor je? We’ve got you covered: in dit artikel lees je waarom BeReal opeens zo populair is?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.