BeReal: de app die jouw échte leven laat zien

BeReal app: laat jouw échte leven zien

Is er tegenwoordig nog iets ‘echt’ op social media? Ja… zeker wel! Met de app BeReal móet je het wel echt (lees: authentiek) houden. En dit is waarom…

Een nieuwe social media app? Je zou denken dat de markt nu wel verzadigd is en dat er weinig ‘nieuws’ te bedenken valt… Maar tóch is er een app flink doorgebroken de afgelopen tijd: BeReal (oftewel; wees echt).

Here’s the deal. Met BeReal kun je niet anders dan in het moment laten zien wat je doet. Je krijgt namelijk iedere dag een willekeurige notificatie en vervolgens heb je slechts twee minuten de tijd om een foto te maken. Iedereen uit je vriendengroep moet dit op hetzelfde moment doen. Zijn de foto’s gemaakt en is de tijd voorbij, dan zie je van elkaar wat er allemaal gaande is bij iedereen. Vervolgens kun je met elkaar chatten of RealMoji’s sturen: stickers van je eigen gezicht, aka ‘echte emoji’s’.

Er is met de BeReal app geen tijd om te poseren, er zijn geen filters en er kan vooral niets in scene worden gezet. Die tijd (en functies) heb je simpelweg niet. Ook zijn er in de app geen likes en volgers te vinden. Daarin verschilt BeReal alleen al van andere social media apps zoals TkTok, Instagram en Snapchat.

En als je dacht dat dat alles was… Je krijgt dus twee minuten om die foto te maken, én je maakt twee foto’s tegelijkertijd. Zowel de camera aan de voorkant van je telefoon als aan de achterkant van je telefoon gaan af. Er is geen ontkomen aan; je ‘moet’ echt zijn op dit kanaal ;-).

BeReal uitleg in de App Store
BeReal uitleg in de App Store

BeReal is een gratis app. Je download ‘m voor iOS en voor Android. Na het downloaden moet je jezelf eerst even registreren. Dat doe je met je telefoonnummer, naam en gebruikersnaam. Daarna is de app al klaar voor gebruik. Je kunt via je eigen contacten je vrienden toevoegen.

Daarnaast kun je, naast de BeReal uploads van vrienden, ook openbare BeReal posts bekijken. Let op; dit kan alleen als je zelf ook hebt gepost. Anders blijft het geblurred.

Kortom: wees je eigen, authentieke zelf en doe (samen met je vriendengroep) mee op BeReal.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.