Oppo

#DrTechGirl – smartphone testen voor ie te koop is

Heb je je ook wel eens afgevraagd hoe fabrikanten tot nieuwe smartphones komen en toetsen of er wel markt voor is? Hoe ze bugs uit prototypes halen, zodat jij het toestel fouten-vrij in handen krijgt? DrTechGirl ging voor jou op onderzoek uit, hoe fabrikanten hun smartphone testen (of laten testen) voor het te koop is.

Van tekentafel…

Een succesvol product kenmerkt zich door een goed design, waar ook vraag naar is. Een geoliede marketingmachine helpt daar natuurlijk bij; immers kunnen zij de mindset van het publiek helpen beïnvloeden. Opeens heb je het gevoel dat je dat ene product ook écht moet hebben.

Eerder spraken we industrieel ontwerper Franziska Faoro eens over de creatie van nieuwe producten. Hoe gaat zo’n proces? Wat zit daar achter? En hoe bedenk je producten die echt tot de beleving spreken? Het is sowieso een aanrader om dat gesprek met Sixfoot’s Four eigenaresse nog eens na te lezen.

… tot productie

Het ontwerpproces, productieproces en alle stappen die daartussen zitten, zijn bij alle fabrikanten anders ingericht. Dat ligt aan de grootte van het bedrijf, het product dat in de maak is, het betreffende land met ditto veiligheidseisen, maar het is ook een stukje cultuur. Op YouTube zag ik een treffende video van Unbox Therapy waarbij ze een kijkje nemen in de OnePlus fabriek. Zo gaat het er dus bij hen aan toe:

Smartphone testen / testers

Goed, leuk en aardig allemaal. Maar voordat een fabrikant duizenden telefoons laat produceren, is het wel zo slim dat er eerst flink getest wordt. De Galaxy Note 7 had daar een voorbeeld aan kunnen nemen, maar ach, van fouten leert men. Het was alleen wel een errug kostbare fout.

Niet alleen qua hardware wil je dat jouw smartphone tip-top in orde is: qua software moet het apparaatje ook gebruiksvriendelijk zijn. Wie beter, dan de doelgroep itself, kan testen dat de smartphone in de smaak zal vallen? Gebruikerstesten voor de release, zijn dus een heel gebruikelijke manier voor smartphone testen.

Zelf als testpersoon?

Tweakers.net en Androidworld vragen hun volgers geregeld om producten met hen te testen. Juist voor die echte gadgetliefhebbers die voor de officiële productlancering willen weten wat eraan zit te komen. Maar fabrikanten vragen het hun trouwste volgers ook. Oppo is bijvoorbeeld regelmatig op zoek naar nieuwe testpersonen. Ook jij kunt je aanmelden via deze link.

Ik hoop dat dit antwoord je helpt

Liefs, DrTechGirl

#DrTechGirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht WiFi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing! *** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

    Jouw naam (verplicht)

    Jouw email (verplicht)

    Jouw vraag

    Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.