Dol op selfies? Maak eens een 3D selfie!

Ben jij gek op het maken van selfies? Misschien heb je wel een hele collectie met geprinte foto’s van jezelf. Maar wat als je je selfies naar een hoger niveau kon tillen? Het is tegenwoordig een ding: de 3D selfie. Zou jij naar een levensecht beeldje van jezelf willen kijken? Wacht dan niet langer, want dat kan dus gewoon!

Waar?

Wereldprint is een bedrijf uit Kampen dat een heleboel doet met het ontwikkelen van foto’s. Een kleine greep uit wat je kan met je eigen foto? Maak bijvoorbeeld briefpapier of wenskaarten van een foto naar keuze, maar je kan deze ook gewoon laten ontwikkelen op plexiglas of vurenhout. Het toevoegen van een 3D-beeldje is dan een logische optie, met het oog op de uitgebreide technologische ontwikkelingen van nu.

Hoe werkt het?

Je komt langs bij de vestiging in Kampen, en laat een scan maken van jezelf. Deze data wordt omgetoverd tot een 3D-model, dat wordt omgezet in een bestand dat de 3D-printer kan ontwikkelen. Deze printer bouwt het beeldje op in laagjes van keramisch poeder, al dan niet in kleur. Daarna wordt het beeldje onderworpen aan een nabehandeling.

Je kan de 3D-scan ook gebruiken zonder het te laten printen. Dit is bijvoorbeeld cool om te gebruiken als je eigen avatar, mocht je gamer zijn! De prijs is afhankelijk van hoe groot je het beeldje wil hebben. Het streven is een 1:10 verhouding.

MobileMobile

Mocht je niet zo’n fan zijn van zo’n 3D-selfie, dan kan je ook gaan voor een bobblehead. Wil je gewoon niet de hele dag naar je eigen hoofd hoeven te kijken? Geen zorgen, je kan ook andere dingen laten 3D-printen. De printer schijnt veel gebruikt te worden voor de architectuur. Zo kan je vanaf tekeningen je droomhuis in een 3D schaalmodel laten printen. Ideaal toch?

Zou jij een 3D-selfie laten printen?

In 2017 is TechGirl.nl ambassadeur voor Overijssel. Laat je verrassen door onze tech-avonturen in de regio!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.