Dit moet je weten over Cardano!

Dit moet je weten over Cardano!

Van cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Litecoin heb je wellicht al eens gehoord. Cardano daarentegen is nog een stuk onbekender, terwijl de Cardano koers behoorlijk in de lift zit. Wat is deze cryptomunt precies, die ook wel ADA wordt genoemd, en wat maakt hem uniek? Je leest het in dit artikel!

Wat is de Cardano munt precies?

Mocht je nieuw zijn in de wereld van cryptocurrencies, dan lees je in dit artikel wat Bitcoin eigenlijk is. Cardano is een blockchaintechnologie met een eigen cryptocurrency genaamd ADA. Het doel van de makers is om een zo gebalanceerd mogelijk blockchain ecosysteem te creëren. Dit doen ze door de voordelen van andere bekende coins te combineren, zoals de lage transactiekosten van Litecoin, de ‘smart contracts’ van Ethereum en de veilige opslag manier van de Bitcoin.

De blockchaintechnologie van Cardano bestaat uit twee lagen, namelijk CSL en CCL. De eerste laag (CSL) bekijkt hoeveel coins van de ene naar de andere wallet moeten gaan. Daarnaast zorgt deze laag ervoor dat de transacties worden opgeslagen op een veilige en transparante manier. De tweede laag (CCL) is bedoeld om alle ‘smart contracts’ te bewaren.

Op deze manier worden de blockchain-transacties van elkaar gescheiden in deze twee verschillende lagen. Hierdoor zullen transacties altijd veilig verlopen. Als er bijvoorbeeld een update op de ene laag uitgevoerd moet worden, dan heeft de andere laag daar geen last van. Hetzelfde als er iets mis gaat.

Het unieke van Cardano

Dat is direct ook wat Cardano uniek maakt. Anders dan andere cryptocurrencies, volgt de technologie namelijk een wetenschappelijke benadering om zijn blockchain te ontwikkelen. Het netwerk is opgericht door Charles Hoskinson, die ook medeoprichter is van Ethereum. Zo zijn Cardano en Ethereum qua opzet enigszins met elkaar te vergelijken. Maar waar Ethereum beperkt wordt door z’n schaalbaarheid, is Cardano door de verschillende lagen juist goed schaalbaar. Daarnaast zijn ook de privacy en de theoretische nauwkeurigheid belangrijke punten voor de munt.

Hoe koop je de munt?

Eerder beschreven we al hoe je Bitcoin kan kopen, maar hoe koop je dan Cardano?  Via verschillende sites kan je de munt kopen en naar je wallet laten sturen. Een voorbeeld hiervan is Litebit.

MobileMobile

Kortom, de Cardano munt is veilig door de twee lagen, het probeert de beste eigenschappen van andere bekende cryptocurrencies te combineren en daarnaast blijft de koers ook stijgen. Heb jij al geïnvesteerd in cryptocurrency?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Litebit.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.