Het mag inmiddels duidelijk zijn dat TechGirl fan is van Call for Code. Dat gaat niet ongemerkt voorbij: op social media post ik er wel eens over, zo ook in developer groepen op Slack en Facebook. Via laatstgenoemd social kanaal kwam ik in gesprek met Elena Morosan uit Roemenië. Ze werd gelijk enthousiast en doet nu ook mee aan Call for Code. 7 vragen voor haar waarom zij ook meedoet aan de competitie.

Waarom sluit jij je aan bij Call for Code?

“Het is de eerste keer dat ik ontdek dat coderen kan worden gebruikt als echt middel om levens te redden. Het lijkt me fantastisch apps te bouwen die kunnen helpen ten tijde van natuurrampen.”

Wat motiveert je het meest?

“De afgelopen tien jaar heb ik veel artikelen uit medische tijdschriften bestudeerd, gefascineerd door de manieren waarop mensen hun leven kunnen verbeteren. Eigenlijk hebben veel vrienden en familie vaak gesuggereerd dat ik had moeten studeren om dokter te worden, en weet je, ze hebben gelijk. Ik denk dat gezondheid het kostbaarste geschenk is in dit leven en als we gezondheid niet op de eerste plaats zetten, kunnen we weinig doen om de andere aspecten van het leven te verbeteren. Ik hoop dat ik via Call for Code daar iets in kan betekenen.”

Heb je al ideeën over wat je wilt maken?

“Ik denk dat ik me zou concentreren op iets dat met talen te maken heeft. Zelf heb ik Sociologie gestudeerd, ik heb iets met vreemde talen. Dat is waarom ik coding interessant vind: ik zag het als een vreemde taal met een reeks regels (zoals de grammaticale regels in de taalkunde), die kunnen worden geleerd door iedereen met een beetje geduld en een creatieve geest.”

“Rampen vinden plaats op alle delen van de wereld waar verschillende talen gesproken worden. Hierdoor spreken apps sommige gemeenschappen niet aan. Ik zou iets doen met betrekking tot dit onderwerp, gecombineerd met mijn vaardigheden in HTML, CSS en een beetje Javascript. Natuurlijk leer ik ook graag nieuwe vaardigheden van teamleden.”

Wat voor soort codeervaardigheden heb je?

“Ik beschouw mezelf als een beginner/medior in HTML, CSS en Javascript.”

Wil je samenwerken met een team of solo een idee indienen?

“Ik wil graag samenwerken met andere mensen, omdat ieder van ons uniek is en een bijdrage kan leveren aan het bouwen van een app. Laat het me weten als er iemand is die wil samenwerken!”

Wil je samenwerken met Elena? Stuur een berichtje!

Wat hoop je dat Call for Code je zal brengen?

“Ik heb echt heel vaak geprobeerd om te leren coderen, soms was het moeilijk, soms zei ik dat ik ermee wilde stoppen, omdat ik onvoldoende vertrouwen had in mijn eigen kunnen. Ik heb veel vaardigheden, maar ik gebruik er maar een paar in mijn dagelijkse baan. Ik realiseer me nu, op 31-jarige leeftijd, dat als ik iets doe dat niet gerelateerd is aan het helpen van andere mensen of het beter maken van de aarde, ik er niets aan vind.”

“Coderen moet als iets moois worden gezien om met anderen samen te werken en iets moois te creëren. Het is momenteel meer een hobby van me en misschien een toekomstige carrière, dus ik zie Call for Code vooral als een uitdaging voor mijzelf en om andere mensen in deze wereld te helpen.”

Wat hoop je dat Call for Code andere mensen zal brengen?

“Ik hoop echt dat dit de coding community helpt beseffen dat het bezitten van een vaardigheid niet iets is dat we alleen kunnen gebruiken voor onze persoonlijke groei / geld / hobby, maar ook voor een groter doel. Ik heb één principe in het leven: alles wat we doen, beïnvloedt op een of andere manier niet alleen de mensen om ons heen, maar ook de hele mensheid. We zijn allemaal met elkaar verbonden. We moeten ons ervan bewust zijn dat we, door iets te doen voor kansarme mensen, dit ook doen voor deze aarde, die ons thuis is.”

Geïnspireerd door dit verhaal? Lees de Call for Code pagina eens rustig door voor meer informatie.

Meer informatie Schrijf je nu in

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.