gopro duikbril

Dit is de reden waarom GoPro populair is…

Tik voor de grap eens ‘GoPro’ in YouTube en zie wat er verschijnt. Duizenden, misschien wel tienduizenden video’s die met dit merk action cam gemaakt zijn. Doe datzelfde eens bij een concurrerend merk en je ziet dat het aantal hits stukken lager ligt. Hoe kan dat? Is het eigenlijk te verklaren waarom GoPro populair is?

Ja, natuurlijk kan dat

Als je als één van de eersten met een product komt, heb je altijd een voorsprong op de latere concurrent. Als je over een goed geoliede marketingmachine beschikt, doe je het natuurlijk ook niet slecht. Maar het belangrijkste is dat het product de verwachtingen waar moet maken, anders koopt niemand het weer. GoPro doet het op al die fronten goed en mag zich daarom nummer één action cam bedrijf van de wereld noemen.

Waarvoor kun je GoPro gebruiken?

Surfen, mountainbiken, klifduiken, bergbeklimmen en andere extreme sporten. Natuurlijk ook in minder uitputtende situaties, zoals een vakantie in Riga of elders. Punt is dat je zo’n GoPro binnen no time gebruiksklaar hebt. Je plakt of schroeft ‘m ergens op en gaan met die banaan. Minder gedoe en meer tijd om van de situatie te genieten. Enne… dat ding is onverwoestbaar. Of je hem nou laat vallen of meeneemt onder water: hij kan het allemaal.

Onderstaande video laat zien in wat voor extreme situaties zo’n GoPro enorm van toegevoegde waarde kan zijn!

MobileMobile

Welke shots kun je ermee maken?

Dat ligt maar net aan het GoPro model. Ze zijn er die in HD kunnen opnemen en foto’s kunnen maken van 5 megapixels, maar er is er bijvoorbeeld ook één die 4K beeldmateriaal opslaat. De huidige serie van GoPro telt 6 actiecamera’s en een ruim aanbod aan accessoires. Deze accessoires bestaan voornamelijk uit mounts, behuizingen en statieven die het mogelijk maken om vanuit verschillende perspectieven opnamen te maken.

Extra’s?

Wat ik zelf erg handig vind, is dat je de GoPro Hero 4 met een kleine afstandsbediening kunt bedienen. Hoeft niet natuurlijk, maar het maakt het wel een stuk handiger als de cam op jouw helm zit bijvoorbeeld. Of als je hem vanaf een afstandje op je gericht hebt. En wat te denken van de GoPro app? Daarmee kun je video’s binnen no time van de cam op jouw smartphone zetten. 1, 2, 3 en door naar YouTube!

Toekomst voor het bedrijf GoPro

Eind oktober brengt GoPro een eigen drone op de markt: de zogeheten ‘Karma’. Daar kun je een GoPro Hero 4 of Hero 5 aan vastmaken. Handig voor als je niet zelf die gevaarlijke klif wilt afspringen; dan maak je de action cam gewoon aan Karma vast. Met een controller kun je precies zien wat er gefilmd wordt. Een slimme zet en een goede (populaire) aanvulling op hun action cam assortiment, denk ik!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.