Disney

Disney+ maakt slechte start meer dan goed

Heb jij Disney+ gehouden na de gratis proefperiode? Dan heb je niet alleen 7 euro betaald om nog een maand te kunnen kijken, dan heb je ook al de nieuwe content kunnen bekijken. Superleuk, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Inmiddels heeft Disney+ het echter helemaal goedgemaakt.

Het was een van de onderwerpen vorige week: Disney+. Op dinsdag ging de streamingdienst live en dat was voor ons Nederlanders een mooi moment en een vervelend moment. De afgelopen twee maanden konden we de streamingdienst gratis uitproberen. Dat betekende echter ook dat er geen Disney+-original content op werd gezet. Dinsdag was het moment waarop die content wel kwam (yay!), maar ook de eerste keer zeven euro abonnementsgeld werd afgeschreven (boe!). 

Disney+ abonnementsgeld

Nu is dat abonnementsgeld natuurlijk niet al te vervelend: je krijgt er een toffe streamingdienst vol Star Wars, Marvel, Disney en Natgeo films en series voor terug. Wat wel vervelend is, dat is dat de streamingdienst enorm haperde toen het eenmaal officieel live was. Veel Amerikanen en Canadezen hadden voor het eerst toegang tot de app en dat hebben we geweten. Er kwam een groot scala aan errors en verbindingsproblemen voorbij, waardoor veel zuinige Hollanders al klaagden over het geld dat diezelfde avond werd afgeschreven.

Oke oke, het begin was niet bepaald op rolletjes, maar inmiddels weten we dat Disney het weer onder controle heeft. De rest van de week ging het kijken namelijk prima. Er waren wel wat dingen in content die mensen shockeerden. Zo is er weer een nieuwe versie van het schietmoment in Star Wars bijgekomen en hadden mensen klachten over de beeldverhouding van The Simpsons (die in 16:9 wordt vertoond in plaats van het originele 4:3). Dat laatste wordt binnenkort aangepast.

Racisme en roken

Verder was het vooral genieten van dat spaghettimoment van Lady and the Tramp, de eerste aflevering (en inmiddels ook al de tweede) van de Mandalorian (vooral het laatste stukje is mega-schattig en het kijken waard, ook voor niet Star Wars-fans) en natuurlijk de recordbrekende superheldenfilm The Avengers: Endgame. Ik heb bijvoorbeeld al erg genoten van The World according to Jeff Goldblum en Imagineering (gewéldig). En velen met mij: Disney+ heeft in de eerste dag al tien miljoen abonnees binnen geharkt. Niet slecht, voor zo’n slechte start.

De streamingdienst is nog lang niet klaar, want er belooft nog veel content bij te komen. Sowieso zijn alle series voorzien van het ouderwetse 1-aflevering-per-week-stramien, waardoor je elke week moet terugkomen om te weten te komen hoe het verder gaat met je favo serie (of later natuurlijk, zodat je het allemaal alsnog in één keer kunt bingen). Ook gaat Disney mensen waarschuwen voor racistische en anders beledigende content, zoals Dumbo, Peter Pan en The Aristocats. Ook zal er worden gewaarschuwd voor series en films waarin wordt gerookt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.