drie-vrouwen-in-sportbeha-s-met-verschillende-kleuren-die-hun-smartphones-vasthouden-en-kijken

Deze apps helpen je vitaal de herfst door te komen

De dagen worden korter, de temperaturen gaan omlaag.. Heerlijk onder een dekentje op de bank zitten. Lekker een kopje warme thee of chocolademelk erbij en een aflvering van je favoriete serie. Maar hoe blijf je nou een beetje fit? En welke apps helpen je om vitaal te blijven? TechGirl Suzanne zocht het voor je uit!

Apps om je in beweging te houden

Om vitaal te blijven moet je in beweging blijven. Voor wie dit gedrag iets minder ‘natuurlijk’ (zoals voor mijzelf) komt, zijn er gelukkig verschillende apps om je een zetje in de rug te geven!

Strava

Strava is een app waarmee je je sportprestaties bij kunt houden. Zo kan je precies de routes zien je hebt gelopen of gefietst, hoeveel kilometer dit was, en hoe lang je erover hebt gedaan. Ook kan je de statistieken van andere gebruikers zien, en op elkaar reageren en elkaar motiveren. De app is de eerste 60 dagen gratis, waarna deze €5 per maand kost. De app is te downloaden op zowel iOS als Android.

7 minute workout

Heb je erg weinig tijd, of houd je écht niet van bewegen? Dan is deze app iets voor jou! Met namelijk workouts van maar 7 minuten per dag, houdt deze app je in vorm. Het zijn korte high intensity circuit trainingen, die focussen op kracht en balans. De app laat je precies zien wat er van je verwacht wordt, dus je hoeft alle oefeningen niet zelf te kennen. Ook wordt er op een kalender bij gehouden welke dagen je de workout hebt voltooid, een goede stok achter de deur dus! De app is gratis, en te downloaden op zowel iOS als Android.

Ommetje

Ben je niet zo van het hele intensieve trainen, maar wil je toch lekker bewegen? Dan is de ommetje app iets voor jou. Door te wandelen scoor je punten, en na elke wandeling ontgrendel je een nieuw hersenweetje. De app is namelijk ontwikkeld met neuropsycholoog Erik Scherder. Een ander leuk aspect aan deze app is dat je ‘samen’ met anderen kan wandelen. Je kan namelijk wandelgroepen aanmaken met vrienden of familie die de app ook gebruiken. Dit is direct een leuke manier om elkaar te stimuleren extra te gaan wandelen. De app is gratis, en te downloaden op zowel iOS als Android.

Apps om mentaal fit te blijven

Naast fysiek fit blijven, is het ook belangrijk om mentaal fit te blijven. Je zelf goed voelen, dus lekker in je vel zitten, rust in je hoofd hebben, positief denken. Het zijn allemaal tekenen van mentaal fit zijn. In drukke of moeilijke tijden is het niet altijd zo vanzelfsprekend dat je je mentaal helemaal top voelt. Gelukkig zijn er ook apps die ons hier een handje bij kunnen helpen.

Headspace

Een van de populairste medidatie apps van dit moment is waarschijnlijk wel Headspace. De app is van Andy Puddicombe, een voormalig Boeddistische monnik. Nu helpt hij door middel van deze app mediteren onderdeel te maken van mensen hun dagelijks leven. Door middel van deze app wordt mediteren heel toegankelijk gemaakt, je begint zelfs met maar 3 minuten te mediteren. Bang zijn dat je meteen een uur voor je uit moet zitten staren hoef je dus niet te zijn. De app is vooral geschikt voor mensen die nog geen tot weinig ervaring hebben met mediteren. Twijfel je dus of het iets voor je is, dan is deze app handig om het eens te proberen. De eerste tien lessen zijn gratis, en als je meer lessen wilt zal dit ongeveer 10€ per maand kosten. De app is zowel beschikbaar op iOS als Android.

Gratitude

De naam zegt het eigenlijk al, gratitude betekent dankbaarheid. Een app die je laat inzien waarvoor je allemaal dankbaar mag zijn. Want wie weet waar hij dankbaar voor is weet beter die gelukkig van wordt. De app gratitude herrinnert je er alleen aan om dit op te schrijven, en je zelf dus bewust te maken van waar jij die dag dankbaar voor bent. De app is zowel beschikbaar voor iOS als Android.

Apps om je te helpen met gezonde voeding

Om je helemaal lekker in je vel te voelen, helpt het naast fysiek en mentaal fit te zijn, ook om gezond te eten. Voor de een makkie, voor de ander is dit wat lastiger. Logisch, met al het lekkers dat er in de supermarkt te vinden is. Om iets meer grip op je voeding te krijgen, kunnen apps je hierbij helpen.

My fitness pall

De My fitness pall app houdt voeding en lichaamsbeweging bij. Je kan hierdoor precies zien wat je eet, of dit voldoende of te veel kcal zijn, maar ook of je bepaalde voedingsstoffen mist. Super handig, want een tekort aan bepaalde voedingsstoffen kan echt invloed hebben op hoe je je voelt. Een nadeel aan deze app is dat het je wel even wat tijd kost om alles in te voeren, maar je krijgt er veel voor terug! De basis variant van de app is gratis te downloaden op zowel iOS als Android telefoons.

Mijn Eetmeter

Mijn Eetmeter app houdt bij hoeveel je eet en beweegt, en geeft je een voedingsadvies op basis van de schijf van vijf. Er is een lijst met producten waardoor je voedingsmiddelen die je gegeten hebt makkelijk toe kan voegen. Ook kan je recepten toevoegen aan de app. Dit is een app ontwikkeld door het voedingscentrum. Dit zie ik als een groot voordeel, want hierdoor weet je dat alle adviezen die ze geven wetenschappelijk onderbouwd zijn. De app is gratis, en te downloaden op zowel iOS als Android.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.