Springtouw en handdoek

Strava – Sport app of social media kanaal?

Het is inmiddels januari en dat betekent dat het weer tijd is voor sportieve, goede voornemens! Helaas zijn de sportscholen nog steeds gesloten, maar we kunnen natuurlijk nog steeds lekker naar buiten voor (hard)lopen of fietsen. We beginnen vaak vol enthousiasme, alleen dat blijkt na een tijdje toch lastig vol te houden. De Strava app kan jou hier een handje bij helpen. Hoe? Dat lees je hieronder.

Strava app

Strava is één van de meest gebruikte mobiele apps voor het bijhouden van je sportprestaties. Het is een zogenaamde sport-activity tracker, voornamelijk gericht op hardlopers en fietsers. De Strava app is enorm uitgebreid en biedt allerlei mogelijkheden. Je hoeft helemaal geen topsporter te zijn om het te gebruiken; je kunt gerust beginnen met wandelen of rustig fietsen.

Door de Strava app tijdens het sporten te gebruiken, worden al jou activiteiten netjes bijgehouden. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk bijhouden welke routes je hebt afgelegd en hoe lang je erover deed. En of je stiekem al een beetje sneller gaat 😉 Het enige dat je hoeft te doen, is het installeren van de (gratis!) Strava app, een profiel aanmaken en je kunt beginnen! O, en check vooraf of je telefoon wel geschikt is natuurlijk.

Sportieve social media app

Naast het bijhouden van je sportieve activiteiten, kan je deze ook delen met andere Strava gebruikers. Je kun er zelfs nog een leuke (actie)foto bij plaatsen. Je activiteit wordt dan opgenomen in de Strava-feed. En naast het delen van je eigen activiteiten, kun je in de Strava-feed ook de activiteiten van andere gebruikers zien en hier reacties op plaatsen, contact maken met andere sporters en je zelfs aansluiten bij een club. De app is inmiddels uitgeroeid tot een echt (sportief) social media kanaal!  

Hartslagmeter en sporthorloge

Ben je inmiddels fanatiek bezig, dan kun je nog een stapje verder gaan. Je kunt namelijk heel gemakkelijk een bluetooth hartslagmeter connecten met de Strava app. Hiermee zie je je hartslag tijdens je training en heb je achteraf nog meer data om je training mee te analyseren. Heb je een sporthorloge met GPS en misschien ook wel een hartslagfunctie? Dat kun je ook deze heel gemakkelijk laten synchroniseren met de Strava app. Voordeel hiervan is dat je mobiele telefoon niet hoeft mee te nemen tijdens je training, want de synchronisatie doe je gewoon achteraf.

Segmenten

Strava werkt met zogenaamde segmenten; kleine stukjes uit jouw loop- of fietsroute. Ze markeren een specifiek kenmerk of deel van de route. Dit kan dus van alles zijn, denk aan een steile helling of berg, een snelle afdaling, een langgerekt stuk of een lastig stuk trail. Strava maakt automatisch klassementen per segment, met hierin alle activiteiten van iedereen die dit segment gelopen of gefietst heeft. Na afloop van je training kun je jouw prestatie dan ook heel gemakkelijk vergelijken met die van andere Strava gebruikers. Met een beetje inzet verdien je hiermee ook nog een trofee, medaille of kroon 😉 En zoek je een beetje uitdaging? Alle segmenten bij jou in de buurt vind je heel gemakkelijk terug in de app! 

Twijfel je tussen Polar of Fitbit?

We hebben de verschillen tussen Polar en Fitbit ook op een rijtje gezet. Lees jezelf goed in voor je een keuze maakt!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.