Recap Apple Event 2021

De 5 heetste Apple geruchten van dit moment

Als het gaat om Apple, zijn de verwachtingen toch altijd hooggespannen in de technologische wereld. Er gaan weer allerlei geruchten rond over het grote techbedrijf. In dit artikel lees je de vijf meest populaire geruchten over Apple op dit moment. Zo wordt de lang verwachte iOS 18 update besproken, een nieuwe AirTag, een nieuwe Apple Watch en maar liefst twee nieuwe Apple smartphones.

iOS 18: een grote update?

Naar eigen zeggen zal iOS 18 een revolutie betekenen voor de iPhone-fans, met weer een tal aan verbeteringen. Deze komende update zal niet alleen een nieuw ontwerp en nieuwe functies voor standaard apps introduceren, maar zal ook kunstmatige intelligentie gebruiken om Siri en andere apps zoals Apple Music en Berichten nog net wat beter te maken. Nog even over die AI-functies; er gaan geruchten rond dat Apple en OpenAI (het bedrijf achter ChatGPT) zullen gaan samenwerken. Daarnaast zal iOS 18 verandering aanbrengen bij het aanpassen van het beginscherm, waardoor apps niet langer in een standaard raster worden gehouden. Ook zou je met de nieuwe iOS 18 update de mogelijkheid moeten hebben om zelf de iconen van de apps aan te passen. iOS 18 zal tijdens de WWDC 2024 op 10 juni onthult worden.

Een nieuwe AirTag (2)

Al lange tijd zijn er geruchten over de AirTag-opvolger, die naar verwachting in 2025 op de markt zal verschijnen. De nieuwe versie zal uiteraard beter zijn dan de huidige AirTag. De verwachting is een verbetering in nauwkeurigheid dankzij de nieuwe U2-chip, die de AirTag 2 in een straal van zestig meter zou moeten traceren, maar ook een aantal nieuwe functies zal bevatten. Hoewel er nog weinig informatie is over aanvullende verbeteringen, zijn er geruchten dat Apple mogelijk verschillende kleuren en formaten zal introduceren, waardoor je dus de perfecte AirTag kunt kiezen die past bij jouw persoonlijke stijl. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een hele kleine AirTag voor in je fietsbel of juist een wat grotere (fel)gekleurde AirTag die makkelijk te herkennen is.

Apple Watch Ultra 3

De aankomende release van de Apple Watch Ultra 3 lijkt dit jaar bescheiden te zijn, ondanks de hoge verwachtingen. Eerdere geruchten wezen op hardware-updates, maar nu geven betrouwbare bronnen aan dat de Ultra 3 waarschijnlijk slechts een klein aantal aanpassingen zal ondergaan. Hoewel nieuwe hardware-functies nog niet bevestigd zijn, wordt gespeculeerd dat Apple nieuwe kleuropties en extra functies, zoals detectie van slaapapneu en bloeddrukmeting, zal introduceren. Later dit jaar wordt verwacht dat de Ultra 3 zal worden onthuld als onderdeel van een grotere reeks nieuwe Apple-horloges, waaronder de mogelijke Apple Watch SE en de nog mysterieuze Apple Watch X.

Natuurlijk: de iPhone 16

En dan natuurlijk de iPhone 16. Voor wat nu weten zal de iPhone 16 waarschijnlijk een slanker, efficiënter display en nieuwe functies zoals geavanceerde AI-mogelijkheden bieden die de telefoonervaring weer net wat beter maken (waar je ook voor gaat betalen). Er wordt ook gespeculeerd over verbeteringen aan de camera, waaronder minder lensflares om betere foto’s te maken. Helaas is er op dit moment over de chip nog weinig bekend. De onthulling van de iPhone 16 wordt in september verwacht. Hopelijk kunnen we in het volgende Apple geruchten-artikel hier wat meer over vertellen.

iPhone SE 4 als optie?

De iPhone SE 4 kan een hele interessant optie worden als de geruchten daadwerkelijk kloppen. De laatste speculaties gaan over een groter OLED-scherm, Face ID en een usb-c poort. Veel mensen gebruiken de iPhone SE nog vanwege de homeknop, maar dat gaat vermoedelijk veranderen met de iPhone SE 4. Dit model zou qua ontwerp namelijk gebaseerd zijn op de iPhone 14. Dat betekent dat TouchID zal worden ingeruild voor FaceID. De de iPhone SE 2022 is daarmee dus ook het laatste iPhone-model met een homeknop. Bij de iPhone SE draait het niet om de nieuwste snufjes, en dat is al langer bekend. Net als zijn voorgangers zal ook de vierde generatie naar verluidt vasthouden aan slechts één camera aan de achterkant. Het ontwerp van de nieuwe iPhone SE zou dan ook lijken op dat van de iPhone XR, die ook slechts één camera aan de achterkant had. De huidige iPhone SE 2022 heeft ook een vergelijkbare camera, waarmee je portretfoto’s kunt maken die voornamelijk worden gegenereerd door de software.

Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.