Natuurlijk, die iPhones en Samsung Galaxy’s zijn leuke smartphones. Maar om nou zo even 700 euro op te hoesten? Niet iedereen kan dat; ook ik niet. Mijn bankrekening zorgt vaker voor een treurig gezicht en een gecancelde stapavond dan voor een vrolijke glimlach. Een kwalitatief goede smartphone tegen een lagere prijs; daar zou ik dan ook voor tekenen. Kan de Honor 7 tegen een respectabele prijs van 349 euro de verwachtingen waarmaken?

Design

Smaak is een persoonlijke kwestie, maar ik word niet echt wild van het design van de Honor 7. Het is niet erg innovatief en het oogt om eerlijk te zijn een beetje saai. Het 5.2 inch scherm zorgt ervoor dat je wel aardig wat in je hand hebt. Er is ook gedacht aan de mensen die een hekel hebben aan grotere smartphones: swipe onderaan het scherm van links naar recht en het beeld wordt verkleind. Zo kun je overal bij.

Functies

De Honor 7 biedt wel veel gemak in het customizen van je smartphone. Je stelt precies de functies in die voor jou belangrijk zijn. Dit begint al in de kleine dingetjes, zoals kiezen hoe je startscherm eruit ziet. Maar de Honor 7 biedt ook wat meer geavanceerde opties, zoals de Smart Key. Dit is een knop aan de linkerkant die je drie functies kunt toebedelen. Denk hierbij aan het aanzetten van de zaklamp door één keer in te drukken, het aanzetten van de camera door twee keer in te drukken of het opstarten van Whatsapp door een keer lang te drukken.

Ook de vingerafdrukscanner komt met extra functies. Je kunt de notificatiebalk in beeld brengen door middel van een swipe op de scanner. Een keer tikken op de scanner laat je een stap teruggaan. Behalve deze extra opties, functioneert de vingerafdrukscanner an sich ook nog eens goed. Hij reageert snel. Wel opletten dat de scanner aan de achterkant van het toestel zit, en niet aan de voorkant. Dit is dus soms even zoeken.

Prestaties/software

De Honor 7 is ideaal qua prestaties in dagelijks gebruik. Ga je voor veel games met zwaardere graphics, dan krijgt de smartphone het er wel wat moeilijker mee.

Verder werkt de Honor 7 met een zogeheten EMUI-skin. Dit zorgt voor een ander systeem van notificaties en app-indelingen, maar ook andere standaard apps. Een minder kleurrijk systeem ook. Persoonlijk ben ik hier geen fan van.

Camera

Met een frontcamera van 8 MP en een camera van 20 MP mag je heel wat verwachten. De camera zorgt dan ook voor mooie resultaten en geeft goede opties om je foto’s nog mooier te maken. Er zijn zelfs speciale standen, zoals voor het maken van foto’s van je eten. Wel krijg ik een wisselende kwaliteit van mijn foto’s in andere omstandigheden zoals lichtgebrek; je moet er duidelijk wel de tijd voor nemen. De frontcamera beschikt over een flitser. Ook hier weer leuke opties, zoals de schoonheid van je selfie opvijzelen. Verder wordt nog aangegeven in welke richting je moet kijken om de leukste foto te krijgen. Top!

Overig

De Honor 7 heeft een RAM-geheugen van 3 GB en een SSD van 16 GB. Echter staan hier al vaste apps op, dus is er al minder ruimte. Wel is het geheugen uit te breiden met een micro-SD.

De speakers van de Honor 7 leverden kwalitatief goed geluid op. Ook als ik het geluid harder zette, bleef de kwaliteit goed zonder ruis.

Over de accuduur was ik te spreken. Tegenwoordig lopen smartphones nou eenmaal sneller leeg. Met intensief gebruik kon ik de Honor 7 de hele dag wel gebruiken. Zou ik het iets rustiger aangedaan hebben, dan zou deze vermoedelijk twee dagen zonder opladen meegaan.

Al met al is de Honor 7 een smartphone met leuke opties tegen een betaalbare prijs. Het design is niet spectaculair en de EMUI-skin is niet aantrekkelijk. Ook de kwaliteit van foto’s in andere omstandigheden is soms wisselend. Heb je normale omstandigheden, dan krijg je hele mooie foto’s en word je goed geholpen door tips. Extra opties worden geboden voor het foto’s maken; ook zijn extra opties mogelijk door het gebruik van de Smart Key en de vingerafdrukscanner. Deze scanner is overigens erg snel en accuraat. De batterijduur is prima en de speakers zijn erg goed.

 

Betaalbare Honor 7 levert veel kwaliteit
Pluspunten:
  • Veel extra opties
  • Camera hulp
  • Snelle vingerafdrukscanner
Minder omdat:
  • Saai design
  • EMUI-skin
  • Wisselende fotokwaliteit
7.8Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.