geld besparen met Nest

500 euro besparen met Nest. Lukt het deze keer weer?

Echt waar: vorig jaar heb ik 500 euro bespaard op energiekosten. Lekker hè?! Wat mij betreft komt dat door de installatie van de Nest thermostaat in mijn huis. Sinds hij er hangt, gingen de kosten opeens flink omlaag. Leuk en aardig, maar sinds enkele weken woon ik ergens anders. Geen Nest Thermostat meer dus. Tot ik vorige week de derde variant van de gadget kreeg aangeboden. Nieuwer, innovatiever… zou ik weer geld besparen met Nest?

Verbeteringen van de Nest Thermostat

  • Stuur de boiler aan. Het warmwaterschema kan vanaf jouw smartphone of de Nest Thermostat worden aangepast. De Auto-Afwezig functie werkt samen met de boiler, zodat er energie bespaard wordt wanneer er twee dagen niemand thuis is (of langer).
  • Nest kan nu precies berekenen hoeveel gas er gestookt moet worden voor het handhaven van de gewenste temperatuur. Voorheen werd de cv-ketel gewoon aan- en uitgezet. Zo wordt er energie bespaard, blijft het comfort behouden en wordt de levensduur van de cv-ketel verlengd.
  • De Nest Thermostat is voortaan beter te lezen van veraf.  Bovendien is het profiel iets dunner geworden, zodat je hem dichter op de muur kunt plaatsen.
  • Voorheen moest je redelijk dichtbij de Nest Thermostat komen om het scherm te laten oplichten. Vanaf nu hoeft dat niet meer.

Als je de Thermostat koppelt met andere producten van Nest, kunnen de items elkaar aanvullen. Voorbeeld: als de Protect rook of koolmonoxide signaleert kan hij dit doorgeven aan de app. De Thermostat kan hierop de cv-ketel uitschakelen, zodat de situatie niet nog verder verslechtert. Enzovoort!

Klinkt gaaf toch? Over een aantal maanden kan ik pas meer zeggen over mijn ervaringen. Tegen die tijd kun je vast weer een review verwachten. Wish me luck 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.