Nest Thermostat Review

Zet het IQ wat hoger – Nest Thermostat Review YouTube

Toon, Nest en Anna. Ken jij ze? Nee… niet uit je vriendenkring of in je familie. De slimme thermostaten van tegenwoordig! Niet alleen je smartphone en speakers worden steeds slimmer; je hele huis verandert in een zelf denkend brein. Niet alleen de temperatuur iets hoger zetten, maar ook het IQ! Meer informatie geven we onder meer in de Nest Thermostat Review hieronder.


(Zie je de Nest Thermostat Review niet goed? Bekijk hem dan hier)
Okay… nog even op een rijtje voor wie niet van video reviews houdt. Waarom ben ik tevreden over dit product?

Allereerst: het design ziet er goed uit. Strak vormgegeven, zonder poespas. Met zilveren afstelring en bollend, glazen display. De Nest Thermostat valt genoeg in het oog, maar valt nog wat extra op als je erlangs loopt. Zodra ‘hij’ beweging detecteert, licht het display even op om de aandacht te wekken. Net alsof hij wil zeggen: “Hey, doe ik het nog goed?”

De bediening is ook erg fijn te noemen. Niet dat je deze op den duur nog veel gebruikt, want de slimme Nest heeft zich al naar jouw leefritme ingesteld. Ik betrap mezelf erop dat ik steeds minder naar de thermostaat loop om te kijken of hij goed staat of om de temperatuur sowieso te wijzigen. Een lekker temperatuurtje zo in huis! (Hopelijk betaal ik me straks niet scheel aan de energierekening…)

MobileMobile

Leuk is dat de Nest ook te bedienen is met een app (zowel voor Android als iOS). Hierop kun je zien hoeveel de Nest verstookt op een dag. Als cijfer-maniak vind ik dat natuurlijk reuze interessant, maar ik kan het niet helemaal afzetten naar eerdere statistieken. Want… hoeveel verbruikten we daarvoor dan eigenlijk? Kortom: we shall see.

De Nest heeft een flink aantal instellingsmogelijkheden die optioneel zijn te gebruiken. Sommige heb ik ingesteld, maar ik ben niet zo’n neuroot dat ik alle kleine details invoer in het systeem. Wellicht haal ik nu niet het beste uit mijn slimme thermostaat, maar goed. Schaar mij dan maar onder de ‘luie gebruikers’.

In het volgende opzicht ben ik liever lui dan moe; de installatie van het geheel. Mijn advies: laat dat liever door een pro uitvoeren dan dat je je hele verwarmingssysteem naar de klote helpt. In de eerste 5 minuten dat ik de monteur bezig zag, dacht ik: “Makkie”. Maar daar kwam ik snel op terug. Er moest een nieuw stopcontact worden geplaatst en weet ik veel wat. Uiteindelijk heeft het een uurtje, maximaal anderhalf geduurd voordat de Nest bruikbaar was. Maar niet dankzij mij zal ik je vertellen!

Conclusie: wel of niet doen? – Zeker wel! Investeer even in die monteur, daar ga je veel plezier van hebben. Je betaalt er wat voor (net als voor de Nest) maar uiteindelijk betaald het zich allemaal wel terug. Sowieso qua fun-factor.

Pluspunten:
Toegevoegde waarde van product
Design
Gebruiksvriendelijkheid
Minder omdat:
Installatie te moeilijk zonder monteur
8.2

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.