Google Nest Doorbell Review

Google Nest Doorbell review

Wil je, waar je ook bent, zien wat zich bij je voordeur afspeelt? Dan is de Google Nest Doorbell misschien iets voor jou. Ik heb deze getest en hieronder lezen jullie mijn bevindingen.

Ik was al enige tijd op zoek naar een videodeurbel voor mijn huis. Het idee dat ik zou kunnen zien wat er aan de deur gebeurd, voordat ik hem open doe of wanneer ik er niet bent, leek mij ideaal. Ik was dus erg blij dat ik de kans kreeg om de Google Nest Doorbell voor TechGirl te testen.

Installatie

Het eerste dat mij opviel aan de videodeurbel is dat deze draadloos is en op batterijen werkt. Hierdoor kan ik de videodeurbel plaatsen waar ik wil. De installatie is eenvoudig. Allereerst download je de Nest-app via de Appstore of Google Play. Na het aanmaken van een account in de app kun je een product toevoegen. Door de QR-code op de verpakking te scannen, krijg je instructies met betrekking tot de installatie. Je kunt de Google Nest Doorbell ook verbinden met de bedrading van je al bestaande deurbel. Wanneer je hiervoor kiest, hoor je het geluid van je bestaande bel als er iemand aanbelt. Dit vereist een transformator van 8 tot 24 V AC en 10-40 VA.

Google Nest claimt dat de batterij tot 6 maanden meegaat, maar dit hangt natuurlijk af van het aantal video’s dat dagelijks wordt gemaakt. Ik gebruik de deurbel nu bijna 2 maanden en er wordt een batterijpercentage van 45% weergegeven. Met het meegeleverde gereedschap kun je de bel makkelijk uit de houder verwijderen om hem op te laden. Het duurt ongeveer vijf uur om volledig op te laden.

Standaard meegeleverd:

  • 1 Google Nest Doorbell
  • 1 montagesteun
  • Ontgrendelingstool
  • 2 pluggen en 2 schroeven
  • Draadaansluiting
  • Wig van 20°
  • Afstandhouders
  • Wigschroeven
  • 1 oplaadkabel
  • Snelstartgids en document over veiligheid en garantie

Het design en de camera

Ik vind het ontwerp van de deurbel erg leuk. Het is aantrekkelijke model met een moderne, minimalistische en esthetische vorm zonder goedkoop ogende plastic materialen. Kwalitatief dus een prima product.

De video is Full HD met een resolutie van 1280 x 960 pixels. De kwaliteit van de beelden is uitstekend. Ik was echt verrast door de scherpte van de opnames. Bovendien droeg het diagonale gezichtsveld van 145 graden bij aan de geweldige videokwaliteit van de Nest Doorbell. Het bedekte mijn hele voordeur, maar het had niet dat vervormde fisheye-effect dat de meeste groothoekcamera’s hebben.

De camera heeft een beeldverhouding van 3:4 en een groter gezichtsveld. Mensen zijn van top tot teen zichtbaar en je kunt zien of er pakketjes op de grond staan.

Nachtbeelden zijn erg goed door de infrarood-LED’s. Met nachtzicht kun je zelfs bij weinig licht of in het donker zien wat er gebeurd. Ik kon erg duidelijk het gezicht zien van de persoon die aan de deur was. Nachtzicht wordt uitgeschakeld wanneer de deurbel dichter bij een lichtbron geplaatst wordt en de persoon dus beter verlicht is. Het maakte niet uit hoe donker het bij de deur was, het werkte goed.

Het gebruik van de Google Nest Doorbell

De deurbel kan worden geïntegreerd met de Google Nest Hub-app en met de Google Home-app kun je dingen bedienen via je smartphone, of het nu via een Android of Apple telefoon is.

De applicatie stuurt een melding naar je device als de knop wordt ingedrukt of als de deurbel beweging detecteert, waardoor je de live feed van de camera vanuit de Google Home-applicatie kunt zien. In de instellingen kun je bepalen of je wilt worden gewaarschuwd wanneer een persoon, pakket, dier, voertuig of enige beweging gedetecteerd wordt. Wanneer je aan een drukke straat woont kun je er voor kiezen alleen de belangrijkste bewegingen te activeren, zoals mensen en pakketten. Dit systeem werkt erg goed en vrij nauwkeurig.

Als je ‘herkenning van bekende gezichten’ inschakelt, gebruikt de deurbel bekende gezichten die je in je account hebt getagd om deze te vergelijken met je beeldmateriaal. Je kunt namen aan de gezichten toevoegen om de ervaring te personaliseren, maar deze functie is alleen mogelijk met het Nest Aware abonnement. Aangezien ik een proefabonnement had, kon ik deze functie goed testen. De deurbel maakte geen fouten en stuurde mij netjes een bericht dat Gaby (mijn dochter) voor de deur stond. Zonder abonnement staat er “persoon gezien” of “pakket bezorg”. Ikzelf vind dit eigenlijk goed genoeg en persoonlijk vind ik het niet nodig om een abonnement af te sluiten voor deze extra functie.

Tijdens het uitzenden van livebeelden kon ik zien en horen wie er voor mijn deur stond dankzij de speaker en microfoon van de slimme deurbel. De persoon kan jou echter niet horen, totdat je op de microfoonknop drukt om tweerichtings audiocommunicatie te starten. Dit werkt heel goed en het maakt hierbij niet uit of je thuis bent of niet. Zolang je beschikt over een internetverbinding op je telefoon staat de deurbel met je telefoon in verbinding. Er zijn enkele vooraf ingestelde opnames die je kunt gebruiken om te antwoorden, zoals “we zijn zo bij u”, “we kunnen de deur niet openen”, etc.

De meldingen werken opzicht goed, maar als je je telefoon niet bij de hand hebt, je geen internetverbinding hebt of je gebruikt geen Google-speaker, dan word je niet gebeld of hoor je geen bel om je te laten weten dat er iemand voor de deur staat. Ook is er een vertraging van enkele seconden tussen de melding en het openen van de live video om te zien wie er bij de deur staat. Dit vond ikzelf wel irritant. Eerst dacht ik dat het aan mij oude telefoon lag, maar in andere reviews las ik ook over klachten met betrekking tot de vertraging. Het is iets dat naar mijn mening zeker verbeterd moet worden. Ik denk dat het trouwens te maken heeft met de Google Home App in zijn algemeen en niet met de deurbel zelf.

Een andere toevoeging aan de nieuwe Nest Doorbell is de interne opslag, waarmee je gebeurtenissen kunt vastleggen en opslaan wanneer het internet uitvalt. Het zal dan de afbeeldingen uploaden zodra de internetverbinding opnieuw tot stand is gebracht. Dit is een goede vorm van beveiliging als het internet thuis regelmatig uitvalt.

Nest Aware Abonnement

Je kunt de deurbel gebruiken zonder een abonnement op Nest Aware te nemen, maar je hebt dan een opslag van maximaal 3 uur aan video-opnames. Die drie uur is niet cumulatief, het is een voortschrijdend tijdsblok. Wanneer je slaapt en er wordt een gebeurtenis opgenomen, dan is de kans groot dat je het niet meer kunt zien als je wakker wordt.

De Nest Aware-service biedt twee opties: een abonnement van € 5 per maand ( €50/jaar) dat 30 dagen videogeschiedenis en Face ID-meldingen biedt, of een € 10 per maand (€ 100/jaar) waarmee de videogeschiedenis wordt uitgebreid tot 60 dagen. Geen van beide opties staat 24/7 video-opname toe op de Nest Doorbell-batterij, de camera ondersteunt die functie gewoon niet.

Conclusie

Zelf ben ik erg tevreden met de deurbel. Je krijgt zo ongeveer alles wat je zou verwachten van een draadloze deurbel van een groot merk als Google: tweerichtingsgesprek, HD-resolutie en een gezichtsveld van 145 graden met nachtvisie. Als je op zoek bent naar een slimme draadloze videodeurbel die niet afhankelijk is van die maandelijkse kosten of je bent bereid €5 per maand te betalen voor de extra functies, dan is de nieuwe deurbel van Nest misschien een goed optie voor jou. Ik beveel de deurbel absoluut aan.

Google Nest Doorbell Review
Pluspunten
Langere dan gemiddelde levensduur van de batterij
Het is zowel op de huidige bedrading als draadloos te installeren
Goed bewegingsdetectie ook in het donker
Slimme meldingen met onderscheid tussen mensen, pakketten, dieren en voertuigen
De camera biedt een zeer goede beeldkwaliteit
Minder positief
Gratis opslag kan voor sommigen beperkt zijn
Een beetje prijzig, vanaf €179
Nest Aware is vereist voor toegang tot alle functies
De Google Home-app werkt niet altijd goed
8.1

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.