Nest WiFi installeren – voor beter internet in huis!

In het verleden hebben we al heel wat tips gegeven voor betere WiFi op zolder (bijvoorbeeld). Nu we met z’n allen thuiswerken is die noodzaak er meer dan ooit. Hoog tijd dus om jou van nieuwe informatie te voorzien, want immers: de technologie ontwikkelt zich continue. Anno 2020 kun je je WiFi verbinding nóg beter maken dus!

Een goede thuiswerkplek = alles

Jouw huidige kantoorprestaties worden voor een deel bepaald door de kwaliteit van jouw thuiswerkplek. Een (enigszins) afleidingsvrije ruimte, een (ergonomisch) bureau + bureaustoel en een goede WiFi verbinding. Dat is wat je wilt hebben. In de podcast-uitzending van 17 april legde ik aan je uit waar je precies op moet letten:

Voor goede WiFi kies je een mesh systeem

Een goede internetverbinding heb je (deels) zelf in de hand. Enerzijds ben je afhankelijk van het abonnement wat je met je provider afspreekt en in hoeverre zij de bandbreedte sturen die ze beloofd hebben. Binnenshuis kun je zelf wel degelijk het een en ander doen om de ontvangst te optimaliseren. Een mesh systeem is daarbij één van de ‘nieuwste’ manieren om je hierbij te helpen. Met ‘nieuwste’ tussen aanhalingstekens dus, want ook dit bestaat alweer een tijdje momenteel.

Hoe installeer je zelf een mesh systeem, zoals Nest Wifi?

Onlangs kregen we het nieuwste mesh systeem van Nest toegestuurd: de Nest Wifi. De Nest Wifi is een combinatie van een router en een ‘point’, die samen je netwerk kunnen optimaliseren. Hoe dat zit, dat zie je in de video boven dit artikel.

Lukt het niet?

Lukt het niet om zelf een goed werkend mesh systeem aan te leggen? Wanhoop niet langer! Je kunt TechGirl namelijk inhuren om het voor jou te doen. We praten je er telefonisch doorheen, of we komen bij je langs. Dat laatste uiteraard wel met de 1,5 meter in achtneming, plus alle andere COVID-19 regels waaraan wij ons graag houden.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.