Persoon gebruikt macbook op bed

1 jaar thuiswerken: de tofste gadgets

Volgende week is het precies één jaar geleden dat de eerste lockdown startte. Wie kan werkt sinds die tijd al grotendeels thuis. Die goede muis, laptopstandaard en headset hebben de meesten van ons hopelijk inmiddels wel, maar omdat het einde van thuiswerken nog lang niet in zicht is delen we hier de beste gadgets van 2021 om jouw thuiswerkplek nog toffer te maken.

Houd je koffie warm met een mokwarmer

Herkenbaar? Heb je koffie of thee gezet, maar ga je helemaal op in je werk of een videocall. Het resultaat: een lauwwarm drankje dat niet te drinken is. Met een mokwarmer, een handig warmhoudplaatje op usb, is dat verleden tijd. Ga voor deze van het koffiemerk Bialetti of deze stijlvolle witte met houten accenten. Ga je voor multifunctioneel? Dan is deze wat voor jou – deze houdt niet alleen je drankje warm, maar laadt ook je telefoon draadloos op.

Makkelijk wisselen van laptop met een docking station

Wissel jij na een werkdag je laptop of pc in voor een privé-exemplaar om nog een potje te gamen, te videobellen of om aan eigen projecten te werken? Dan is een docking station misschien wel wat voor jou. Dit is een handig, meestal niet heel groot apparaatje, dat je via USB aansluit op al je randapparatuur zoals monitor, muis, toetsenbord, externe harde schijf, en wat je maar wil. Vervolgens sluit je met één kabel al die apparaten aan op je pc of laptop. Dit betekent dat wanneer je ’s avonds wil wisselen van laptop, je slechts één kabeltje hoeft te verwisselen.

MobileMobile

Thuiswerken in schone lucht

Kantoren zijn vaak goed geïsoleerd, voorzien van klimaatcontrole en uitgerust met luchtfilterssystemen. Thuis is dat waarschijnlijk niet het geval. En dat merk je aan de luchtkwaliteit. Een schone lucht zorgt volgens een studie van Harvard voor een betere concentratie, hogere productiviteit, betere slaap en je wordt minder snel ziek. Luchtreinigers, of ook wel air purifiers. halen schadelijke stoffen uit de lucht, zoals pollen, stof, allergenen en luchtvervuiling, maar ook virussen en bacteriën. Onder andere Blueair, Dyson, Philips en Xiaomi bieden luchtreinigers aan.

Oneindig notitieboek

Wie schrijft die blijft, toch? Het schijnt zelfs dat je door met de hand te schrijven dingen beter onthoudt en je een beter begrip kweekt van de materie. Met het Core notitieboek van Rocketbook zit je nooit zonder papier. Je kunt namelijk de tekst met water van de pagina’s verwijderen en zo oneindig gebruik maken van dit notitieboek. Met de app scan je je notes in, zodat je ze digitaal kunt bewaren.

Meer inspiratie voor je thuiswerkplek? Eerder schreven we er al de volgende artikelen over:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.