thuiswerken vpn

4x tips om thuiswerken leuk te houden!

Nu het erop lijkt dat we ook de komende maanden nog moeten thuiswerken, is het goed om je eigen thuiskantoor en werkdag eens onder de loep te nemen. Wellicht merk je zelf al een tijd dat de motivatie en focus om een dag lang vanuit huis te werken minder is geworden. Geen nood! De meeste mensen ervaren dit, dus wees vooral niet te streng voor jezelf. Je kunt natuurlijk wel het een en ander doen om het thuiswerken weer een beetje leuk te maken. Of om in ieder geval de variatie er een beetje in te houden. Dit zorgt voor frisse energie die jij weer kan gebruiken om je werk te doen. Wij geven vier tips!

Tip 1. Wissel eens van werkplek

Je vraagt je misschien af hoe je van werkplek kunt wisselen als je niet in een eensgezinswoning woont met meerdere kamers in huis. Geloof mij als ervaringsdeskundige: je kunt echt wat variatie aanbrengen in je werkplek. Ga bijvoorbeeld eens aan de andere kant van de keukentafel zitten. Het zorgt voor een ander perspectief en dit brengt vaak nieuwe energie met zich mee. Ook zou je best een keer een interne meeting vanaf de bank kunnen houden en krijgt je rug even rust van die niet-zo-ergonomisch-verantwoorde eetkamerstoel.

Mocht je thuis nu echt de muren op je af voelen komen, dan kun je ook eens op zoek naar mogelijkheden om extern te werken zonder naar kantoor te hoeven. Veel café’s hebben werkplekken (en waarschijnlijk betere koffie dan jij thuis) en je zou er ook eens voor kunnen kiezen om een werkplek te huren voor een dag. Misschien zou je zelfs met je werkgever kunnen overleggen of daar een vergoeding voor mogelijk is.

Tip 2. Treat yourself

Het is helemaal niet verkeerd om wat in jezelf en in je thuiswerkplek te investeren. Als je een fijne plek hebt om te werken, zorgt dit er automatisch voor dat je je beter kunt concentreren en minder snel afgeleid raakt. Neem eens een kijkje bij de vele online kantoorwinkels voor artikelen waarmee je je werkplek kunt inrichten. Een laptophouder, een fijne computermuis voor bij je laptop of misschien een apart toetsenbord? Dit maakt het werken voor je houding sowieso stukken beter. En alle energie die je niet hoeft te stoppen in het compenseren van een slechte werkhouding kun jij lekker steken in je to do’s voor die dag.

Je zou zelfs eens kunnen kijken of je een leuke kantoorplant op je bureau of keukentafel kunt zetten. Planten zetten CO2 om in zuurstof en zuurstof is mega belangrijk wanneer jij je goed moet concentreren. Maak je omgeving leuk en inspiring voor jezelf!

Tip 3. Probeer nieuwe dingen naast het thuiswerken

Nu je niet meer elke ochtend en avond van huis naar werk (en weer terug) hoeft te reizen, heb je als het goed is iets meer tijd over op een dag dan je gewend bent. Deze tijd zou je kunnen stoppen in het proberen van nieuwe dingen. Als je je bezig houdt met dingen die je leuk vindt, dan geeft dat positieve energie. Daardoor kun je je werk waarschijnlijk ook beter aan. Houd jezelf bezig. Ga dus lekker naar buiten in je lunchpauze, maak een ochtendwandeling voordat je aan de slag gaat (niets zo dooddoenend als direct na het wakker worden je laptop openklappen en je mails weg gaan werken) en laat de natuur zijn werk doen. Trust me, het helpt echt!

MobileMobile

Schrijf je ook eens in voor die ene sportles waar je al een tijdje over aan het twijfelen bent. Begin een bullet journal! Da’s ook nog eens een handige methode om je hoofd leeg te maken, je te helpen met plannen en het behalen van je doelen. Kortom, ga eens op zoek naar iets nieuws en laat die nieuwe prikkels je helpen om gemotiveerd te blijven voor het thuiswerken.

Tip 4. Nodig eens een collega uit om samen te werken

Onze laatste in het rijtje van tips voor thuiswerken. Even in het achterhoofd houdende dat we ons allemaal wel moeten houden aan de richtlijnen van het RIVM: kijk eens naar de mogelijkheid om samen thuis te werken met een collega. Of je zou met een collega kunnen afspreken in een café dat voorziet in fijne werkplekken.

Een ontzettend groot nadeel van thuiswerken is namelijk wel dat je vooral heel veel alleen bent. Niemand om even tegenaan te kletsen over je afgelopen weekend. Geen manager of collega om even een vraagstuk mee door te nemen of mee te brainstormen voor wat inspiratie voor een project. Zoek elkaar daarom eens op. Nodig een collega uit bij je aan de keukentafel, al is het maar een halve dag. Of vraag of iemand uit je team het leuk vindt om eens samen op een externe locatie te werken. Kun je dit meteen combineren met een lekkere en gezellige lunch samen.

Ik weet als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om elke dag in de week thuis te werken. Ik hoop dat je met deze 4 tips voor thuiswerken weer wat nieuwe energie kunt vinden om door te zetten. Soms doet een kleine verandering van spijs al eten. Wij zijn benieuwd of jullie nog goede tips hebben voor het thuiswerken. Laat van je horen in de comments!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.