Thuiswerkcadeaus

Top 10 techcadeaus die thuiswerken prettiger maken

Thuiswerken. Voorlopig zitten we er nog wel even aan vast, ook al lijkt het met een mogelijk vaccin de goede kant op te gaan. Met de feestdagen voor de deur, heeft Martijn het wereldwijde web afgespeurd op zoek naar techcadeaus die thuiswerken nog net even wat dragelijker maken. Het resultaat is deze top 10 van de beste thuiswerk-cadeautips.

10. NoonChi bureaustoel workout

Geen hightech, deze trekzak voor aan je bureaustoel. Alhoewel de V2 van NoonChi je een ultimate chair workout geeft waar de sportschool niet aan kan tippen. Een kadotip voor iedereen die liever zijn stoel niet verlaat tijdens het thuiswerken, maar toch fit wil blijven.

9. Oakywood 2-in-1 koptelefoonhouder

Stel je het bergachtige landschap voor in Podhale, Polen. Daar begonnen twee broers, met een onbegrensde liefde voor traditionele houtbewerking, Oakywood. Hun missie: om unieke houten woonaccessoires te ontwerpen die origineel en modern … Oké, einde commercial!

Met deze kekke houder haal je een houten meubelstuk in huis waar je je (draadloze) koptelefoon aan kunt ophangen. Daarnaast is de standaard voorzien van een draadloze oplader op basis van de Qi-technologie. Een plek om je koptelefoon achter te laten én nooit meer een lege telefoon dus. Beschikbaar in walnoot en eikenhout.

8. Urbo Monitorstandaard met USB hub

Voor een ergonomische werkhouding moet de bovenkant van je monitor zich op ooghoogte bevinden. Staat je beeldscherm te laag? Dan biedt een monitorstandaard uitkomst. De volledig aluminium standaard van Urbo biedt naast 4,4 cm hoogtewinst nog wat extra’s, namelijk een hub om vier apparaten via USB op aan te sluiten (1 x USB-C, 3 x USB-A).

7. Ring videodeurbel

Zit je midden in een videomeeting … Ja, hoor. Staat er weer een pakketbezorger aan je deur. Loop je weg uit je meeting? Of gebruik je de Ring Video Deurbel om tegen de bezorger te zeggen dat hij het pakket kan achterlaten op de deurmat? Ook handig voor als we straks weer naar kantoor mogen en je wilt zien wie er thuis voor je deur staat.

6. Google Nest Hub

Behoefte aan wat aanspraak op je thuiskantoor? De Google Nest Hub staat altijd voor je klaar met slimme antwoorden en het laatste nieuws. Deze collega kan tal van apparaten voor je bedienen, heeft nooit een slecht humeur en is een echte moppentapper. Nu moet Google de Nest Hub alleen nog koffie leren halen.

5. Liftid Personal Brain Stimulator

We weten allemaal dat je met koffie je focus en concentratievermogen kunt verhogen, maar het kan ook met transcranial direct-current stimulation of kortweg tDCS. Via twee elektroden op je voorhoofd stuur je een zwakstroom richting je hersenen waarmee de reactie- en overdrachtstijd van de hersenen verbeterd wordt. Deze ‘bril voor je voorhoofd’ stimuleert de doorstroming van het bloed en verbetert de afgifte en activering van neurotransmitters. Klinkt allemaal heel science fiction, maar het schijnt echt te werken, alhoewel het effect van persoon tot persoon wisselt. Voor ruim €150 doe je met de Liftid Brain Stimulator een thuiswerker een stuk focus cadeau zonder toegevoegde voedingssupplementen.

4. Moleskine Ellipse smartpen

Notities maken. Met pen en papier gaat dat het snelst, maar het is nou eenmaal reuze-irritant dat je later alle krabbels weer moet uittypen. De Moleskine Ellipse smartpen zet je krabbels direct om naar digitale aantekeningen, die je vervolgens kunt importeren in diverse programma’s waaronder Evernote. Tekstherkenning behoort ook tot de opties.

3. Wacom One grafische tablet

We openen de top 3 techcadeaus met een geliefde ‘gadget’ in een nieuw jasje. Nu we niet meer naar kantoor mogen, missen we ook die momenten waarbij we met elkaar even snel de situatie konden schetsen op een whiteboard. Mocht je die situatie zo goed mogelijk willen benaderen vanuit huis, dan biedt bijvoorbeeld Microsoft Teams in combinatie met Microsoft Whiteboard een uitkomst. Helemaal als je beschikt over een grafische tablet als de Wacom One. Met de Wacom One heb je een pen in je handen waarmee je op het whiteboard kan tekenen. Net als vroeger!

2. Sony WH-1000XM4 draadloze koptelefoon

Mocht je je storen aan lawaaiige huisgenoten of afgeleid worden door de verbouwing van de buren, dan biedt deze over-ear koptelefoon uitkomst. Deze bluetooth koptelefoon filtert door middel van noise cancelling omgevingsgeluid weg. Maar eigenlijk koop je hem omdat hij je 30 uur aan geweldige muziekervaring geeft. Dankzij de ingebouwde microfoon kan je met de Sony WH-1000XM4 ook een telefoongesprek voeren of deelnemen aan een Teams-meeting.

1. TimeChi Productivity Tool

De absolute nummer 1, het techcadeau aller techcadeaus van dit moment: een hulpmiddel om thuis productiever te worden. De TimeChi Productivity Tool noemt zichzelf de Fitbit van de productiviteit. Dit Indiegogo-project bestaat uit een fysieke klok (deze lijkt een beetje op de Nest thermostaat) in combinatie met een app. De tool is gebaseerd op de Pomodorotechniek. Je werkt supergeconcentreerd gedurende periodes van 25 minuten, waarbij de tool inkomend berichtenverkeer op je smartphone en computer blokkeert.

MobileMobile

Inspiratie genoeg om de perfecte techcadeaus te vinden! Heb jij nog aanvullende tips of favorieten? Laat het ons weten!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.