voetbaldames

Zo houd jij je fysieke activiteiten bij

Wellicht is het je al bekend… Die tienduizend stappen die je volgens je Apple Watch of Fitbit moet halen is begonnen met een marketingstunt. Dit is namelijk verzonnen door een Japanse horlogemaker. Natuurlijk is het goed om meer te bewegen per dag, maar die tienduizend stappen hoef je écht niet te halen. Haal jij je beweging door te fietsen, zwemmen of een teamsport? Dan is dat zeker net zo goed. Maar hoe houd je deze activiteiten bij?

Voetbal & hockey

Natuurlijk kan je tijdens je teamsport gewoon je smartwatch omhouden, maar tegenwoordig zijn er ook andere mogelijkheden. Heb jij namelijk wel eens de mannelijke voetballers op tv gezien met een “sport-bh”? Wellicht is je dat wel eens opgevallen. Dit zijn speciale vesten voor hartslagsensoren en gps-trackers. Al een aantal jaren zijn deze vesten standaard in het profvoetbal en profhockey, maar steeds meer amateurs beginnen deze vesten en trackers ook aan te schaffen. Dankzij algoritmes en speciale apps wordt de data ook toegankelijk voor amateurs. Wil jij ook bijhouden hoe je presteert op het veld? Voor voetbal is bijvoorbeeld deze gps-tracker te krijgen: https://www.unisportstore.nl/v/playr-gps-football-tracking/

Wielersport

Bij de wielersport wordt er flink aanslag gemaakt op je duurconditie. Daarom is het dan ook zeer handig om te kunnen trainen op je VO2max en je hartslagzones. Je activiteiten tijdens het wielrennen kan je bijhouden met een smartwatch zoals bijvoorbeeld de Garmin Forerunner 245. Bij deze smartwatch hoef je geen zorgen te maken om een spatje regen, want je kan er zelfs mee zwemmen.

Daarnaast zijn er ook diverse apps die je wielrenroutes bij kunnen houden, zoals Strava en Cyclemeter.

Wintersport

Voor de wielersport is het wellicht nog een beetje te koud, maar te koud voor wintersport is het eigenlijk nooit 😉 Eerder deze maand schreven we al over de beste ski-tracker apps en daarvoor legden we ook al een aantal wintersportgadgets voor. Om je activiteiten op je wintersport bij te maken kan je gebruik maken van een tracker in je schoenzool, apps gebruiken zoals Skiline en iSki.

Zwemmen

Alle voorgaande sporten kunnen natuurlijk onder andere via apps bijgehouden worden, maar hoe zit dat dan bij zwemmen? Je neemt namelijk niet zo snel je telefoon mee in het water. Wel zijn er speciale sporthorloges voor tijdens het zwemmen, zoals de Garmin Swim 2. Echter, kan je tegenwoordig met best veel sporthorloges al zwemmen zoals de Apple Watch Series 2. Check wel altijd even bij je specificaties of het daadwerkelijk ook kan!

Wandelen & hardlopen

Vrijwel iedere smartphone heeft een standaard stappenteller al op de telefoon. Zo houdt Apple je activiteiten bij via de app gezondheid. De nauwkeurigheid van deze stappen via de telefoon zijn natuurlijk altijd minder nauwkeurig dan een sporthorloge, omdat je in tegenstelling tot een sporthorloge deze niet altijd om je pols hebt.

Om je activiteit tijdens het wandelen bij te houden is een app op je telefoon dan ook prima, maar tijdens het hardlopen kan je écht beter gebruik maken van een sporthorloge. Het mooie van een sporthorloge is dat ook je hartslag bijgehouden kan worden. Bij hardlopen is het namelijk heel handig om je hartslag te weten, zodat je op basis van hartslagniveaus een geschikt trainingsschema kunt maken.

Zwemmen

Ook voor het zwemmen zijn er al nieuwere technieken. Zo heeft het bedrijf icetronics uit Nieuw Zeeland een zwemtracker en real-time audio feedback systeem ineen. Je kan de tracker eenvoudig aan je badmuts klikken en klaar is kees.

Heb jij aanvullende tips? Deel ze in de comments!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.