ski-tracker apps

Op wintersport? Deze ski-tracker apps helpen je – zelfs in de ergste noodgevallen!

Als je graag op wintersport gaat, denk je er waarschijnlijk ook zo over: ‘er gaat niets boven wintersporten op een heldere dag door een mooi pak sneeuw!’  De sneeuwpret begint al tijdens de voorbereiding op je wintersportvakantie. Je plant je reis, zoekt je spullen bij elkaar en pakt al je wintersport gear in…

Vergeet je niet om je smartphone ook voor te bereiden? Met de juiste ski-tracker apps en instellingen ga je namelijk nóg beter voorbereid op wintersport. Gebruik checklists, bekijk het weerbericht, plan je routes door het sneeuwgebied en bereik op tijd hulp als je onder een lawine belandt. Waar technologie allemaal wel niet handig voor is!

We gaan natuurlijk niet uit van een worst case scenario, maar het is altijd verstandig om op wintersport voorbereid te zijn op vervelende situaties. Daarom vind je hier handige smartphone tips om je ski-routes te plannen – en zelfs te ontkomen aan een lawine. 

Skiroute plannen met een ski-tracker

Door je ski-route van tevoren te plannen met een ski-tracker, voorkom je dat je verdwaalt op je bestemming. Je zorgt ervoor dat je langs de mooiste plekjes komt, terwijl je dubbele of onhandige routes vermijdt. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend leuke voorpret om het gebied vooraf digitaal te verkennen! 

De ski-tracker van Bergfex heeft een hoop handige functies om je ski-route uit te stippelen. Zo kun je de weersverwachtingen en actuele sneeuwhoogte bekijken, check je pisteplattegronden en kun je zelfs live video’s van het gebied bekijken. 

Wil je alleen even snel de route naar een plekje in de buurt vinden? Ook in skigebieden kun je Google maps gebruiken. Houd er wel rekening mee dat Google Maps aardig wat data verbruikt. Om data te besparen kun je ook van tevoren kaarten op je smartphone downloaden. 

Check achteraf je skiroute

Je hebt een mooi aantal kilometers door de sneeuw afgelegd. Vind je het leuk om terug te blikken op je skitochten met een ski-tracker? Dan is de Skiline app wat voor jou! 

Deze app houdt niet alleen bij hoeveel afstand je hebt afgelegd, maar ook hoeveel hoogtemeters je hebt gemaakt. Zo weet je altijd precies waar je bent en kun je superstipt je afgelegde routes bekijken. Een leuk extraatje: deze ski-tracker app heeft ook een functie om foto’s bij de ‘photopoints’ te downloaden!

Voorkomen is beter dan genezen

Je wil er eigenlijk niet aan denken: onder een lawine terechtkomen. Gelukkig is er een handige app die dat helpt voorkomen. Met de Lawine Tirol app kun je namelijk altijd checken wat de weersvoorspellingen en actuele lawinemeldingen zijn. 

MobileMobile

Voordat je op pad gaat hoef je alleen even het gebied in de app te bekijken en je ziet in een oogopslag of het op het moment veilig is om lekker te gaan skiën of boarden.

Wat als je onder een lawine komt?

Ben je vergeten om de app te checken of heb je iets over het hoofd gezien, en ben je alsnog onder een lawine terechtgekomen? Gelukkig is er een uitweg uit deze benarde situatie, waarbij de juiste apps goed kunnen helpen.

Als eerste kun je de Lawine Tirol app gebruiken. Naast een functie voor lawinemeldingen en weersvoorspellingen bevat deze app namelijk ook een kompas, een hoogtemeter en een functie die steilheid bepaalt. Zo zie je heel nauwkeurig waar je bent en kun je je locatie doorgeven aan hulpdiensten.

Sla ook van tevoren noodnummers op. Als je dit niet handmatig wil doen, raad ik je aan om de Snowsports Academy app te downloaden. Deze app is eigenlijk gemaakt als virtuele skileraar om je skills te verbeteren, maar bevat ook een handig lijstje noodnummers.

Extra tips naast een ski-tracker

Naast allerlei handige apps en ski-trackers zijn er een paar praktische puntjes om rekening mee te houden. Zorg bijvoorbeeld dat je telefoon goed opgeladen is en/of neem een powerbank mee. 

Hoewel noodnummers meestal gratis zijn, is het wel zo handig om je voor te bereiden door genoeg data te hebben. Check dit voor je op reis gaat bij je provider en sla wat extra data in. Wil je zo min mogelijk verbruiken? Download dan vooraf kaarten en andere gegevens die je offline kunt gebruiken.

Alle genoemde apps zijn gratis te downloaden voor Android en iOS. Doe er dus je voordeel mee en bereid je goed voor. En vergeet natuurlijk niet om te genieten van je welverdiende, prachtige wintersportvakantie!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.