man en vrouw op date

Zes tips voor je profiel op een datingsite

Daten via datingsites en -apps kan een flinke onderneming zijn. Of het nu gaat om een profiel in elkaar zetten, contact houden met dates-to-be of ellenlang swipen: voor je het weet is het een dagtaak. Reden genoeg om te zorgen dat je profiel in ieder geval tiptop in orde is. Dit zijn onze tips!

Kies niet voor foto’s met vrienden

Natuurlijk wil je laten zien dat je een sociaal beest bent, je geweldige vrienden hebt die belangrijk voor je zijn en dat je wel houdt van een feestje, maar pas op met foto’s waar ook je vrienden opstaan. Vaak wordt het heel onduidelijk wat precies de onderlinge relaties zijn of is het zelfs niet helder van welke persoon op de foto het profiel is. Je kunt dus beter niet voor een vriendenfoto gaan, of voorzie je vrienden van een smiley-hoofd. Wel zo prettig voor hun privacy. 

Skip de dierenfoto’s

Mannen met gigantische vissen, vrouwen met gedrogeerde tijgers, mensen met koalaberen die in een eucalyptusboom thuishoren. Denk twee keer na bij zo’n dierenfoto, want vaak gaat het om dierenmishandeling. Hoewel het laat zien dat je misschien een dierenvriend bent of een hobby hebt die met dieren te maken hebt, kan het ook veel mensen afschrikken. Een hond of kat, dat kan zeker, maar veel mensen hoeven niet per se naar een naar adem happende karper te kijken of voelen zich geïntimideerd door jouw mooie, grote paard. Het is vervelend, maar mensen schrijven elkaar af om de gekste redenen, dus pas op met dierenfoto’s, want die pakken vaker slecht uit dan goed.

Wees grappig, niet vijandig

‘Ben jij korter dan ik, kabouter, swipe links!’ Dat is niet bepaald een vriendelijke manier om te zeggen dat je valt op mannen of vrouwen die kleiner zijn dan jij. Waarom zo vijandelijk? Veel mensen kiezen, vooral op Tinder, voor heel nare manieren om te zeggen wat ze niet willen, waarbij ze veel mensen beledigen. Totaal onnodig. Als je iets grappigs wil zeggen op je profiel, zeker doen, maar houdt het licht en leuk. Dus ook naar jezelf toe: Blijf lief. Geen sarcastische opmerkingen die eigenlijk laten zien dat jij totaal niet tevreden bent met jezelf: je mag er zijn.

Tja, en mocht je toch iets met een knipoog willen zeggen, dan vonden wij deze erg grappig. Als je bijvoorbeeld wil aangeven dat je wat rondere vormen hebt: ‘Ik ben als een gemiddeld F1-circuit: ik heb flinke curves.’

Als je al iets wil zeggen over je uiterlijk, want je innerlijk verdient uiteindelijk vooral de aandacht in je profieltekst. 😇 

Schrijf een profieltekst

Dit is een enorm voor de hand liggend advies, maar toch doen maar weinig mensen het: een profieltekst schrijven. Geen epistel van 400 woorden, maar gewoon wat leuke weetjes over jezelf, eventueel in een lijstje. Zo hebben mensen sneller een beter beeld van je. Er zit immers een groot verschil tussen de kroegtijger en de huismus (ha, toch dieren op je profiel!). Voor sommige mensen is het heel belangrijk om te weten welke van de twee je bent. En vooral: kies voor wat je zelf belangrijk vindt: als jij een mede huismus zoekt, of een partypanter om mee uit te gaan, dan is dat meteen maar duidelijk.

Laat weten wat je absoluut niet wil

In het verlengde daarvan is het belangrijk om te laten weten wat je al dan niet wil. Hoewel je op dating-apps altijd beter een open mind kunt hebben, zijn er nu eenmaal dingen bij die dealbreakers zijn. Zorg wel dat je dingen kiest die ook echt dealbreakers zijn. Een tip: Stel je iemand voor die je helemaal te gek vindt, bijvoorbeeld een celebrity of een wetenschapper. Wat zou je van hem of haar pikken? Vind je roken echt not done, of moet iemand ook ‘van de kerk’ zijn, zet het dan in je profiel, zo voorkom je dat je gesprekken aangaat met mensen waar je nooit mee zal eindigen. Tegelijkertijd hangt het er natuurlijk vanaf waar je naar op zoek bent, dus zorg dat je ook dat duidelijk maakt in je profieltekst. ‘ONS only’ bijvoorbeeld: alleen one night stands

Geef voorbeelden van dates die je geweldig vindt

Voor een one night stand is dit misschien minder belangrijk, maar wil je echt met iemand gaan daten, dan is het leuk als diegene vast een idee heeft waar je zoal voor in bent. Heb jij een keer als eerste date een duikles genomen, of was jouw eerste date naar een kinderboerderij gaan of ijskarten? Of heb jij het liefst een eerste date in de bioscoop met eerst een drankje? Laat zien wat jij geweldig vindt om te doen en bied meteen inspiratie voor leuke dates, dat is immers ook een belangrijk deel van daten. 

Veel plezier en veiligheid voor alles !

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.