We vroegen ChatGPT om een dating-app profiel: dit is de uitkomst

In een wereld waarin we steeds meer met AI te maken hebben, vroegen wij ons af: hoe ver kan het gaan? Op Tinder komt het ongetwijfeld al voor dat mensen AI gebruiken voor een leuke reactie, en dat de andere persoon dat vervolgens ook doet: AI die met AI flirt dus. Hoe gaat zoiets dan op de werkelijke date? Dat moet iedereen natuurlijk voor zich weten. Wij doen het iets rustiger aan en besloten ChatGPT te vragen een dating-app profiel te maken voor ons. Hoe brengt ChatGPT het er vanaf?

Dating-app

TechGirl Laura Jenny voerde op twee verschillende dating-apps dezelfde prompt in:

Tinder

Maak voor mij een profiel voor datingapp Tinder, waarin naar voren komt dat ik niet geloof in horoscopen, dat ik van technologie houd, dat ik van dieren houd en kippen heb, dat ik graag cocktails drink en dat ik op zoek ben naar iemand die creatief is, leuke dates kan bedenken en niet maar voor één avond. Sluit het profiel af met een sprankelende vraag voor potentiële matches.

En dit is waar AI mee op de proppen kwam:

🚀 Niet het type dat gelooft in horoscopen, maar wel in het universum van technologie! 🤖 Wereldreiziger, maar altijd thuis bij mijn kippen 🐔. Mixologist in spé, dus laten we samen de perfecte cocktail creëren! 🍹 Dierenliefhebber op zoek naar iemand die net zoveel van knuffels houdt als ik. 🐾

Op zoek naar een partner-in-crime die creatieve dates kan bedenken en gelooft in meer dan één magische avond. 🌌 Laten we de wereld verkennen, een pootafdruk achterlaten, en samen een verhaal schrijven. ✨

Sprankelende vraag voor jou: Wat is jouw idee van de perfecte date die ons nog jarenlang laat glimlachen? 😊

Her

Maak voor mij een Nederlandstalig profiel voor datingapp Her, waarin naar voren komt dat ik niet geloof in horoscopen, dat ik van technologie houd, dat ik van dieren houd en kippen heb, dat ik graag cocktails drink en dat ik op zoek ben naar iemand die creatief is, leuke dates kan bedenken en niet maar voor één avond. Sluit het profiel af met een sprankelende vraag voor potentiële matches.

Ook hier had AI een antwoord op:

🚫 Geen horoscoop gelover, wel een tech liefhebber! 📱 Mijn plek is waar mijn kippen scharrelen 🐔, en in mijn vrije tijd mix ik graag heerlijke cocktails. 🍸 Dierenliefhebber op zoek naar een maatje om knuffels mee te delen en de wereld mee te ontdekken. 🌍

Op zoek naar iemand met een creatieve geest, die van een gewone dag een avontuur kan maken. Laten we herinneringen creëren die langer duren dan slechts één nacht. 🌌

Sprankelende vraag voor jou: Als ons leven een cocktail was, wat zou dan het geheime ingrediënt zijn om het onvergetelijk te maken? 🌟

Best saai

ChatGPT, ik ben eigenlijk best saai, heb niet echt hobbies, ik ga gewoon naar werk en ik slaap, en ik ga wel eens wat met vrienden drinken, maar niks spannends. Kun je een leuke profieltekst voor Tinder maken om me toch te verkopen?

Profieltekst: 🌟 Simplicity at its finest! Werk, slaap, en af en toe een drankje met vrienden. Geen fratsen, geen poespas, gewoon wie ik ben. Op zoek naar iemand die houdt van ongecompliceerdheid en samen de schoonheid vindt in de kleine dingen van het leven. 🌆

Laat me jouw favoriete simpele plezier ontdekken en laten we samen een rustige vibe creëren te midden van de chaos. Soms zijn de beste verhalen degene die je niet ziet aankomen. Ben jij klaar voor een avontuur in de eenvoud? 🌈

Conclusie

Ik ben eigenlijk best wel onder de indruk van waar ChatGPT mee komt. Ik moest bij het profiel voor Her wel aangeven dat het Nederlandstalig moest zijn, want waarschijnlijk maakte hij er door de naam van die dating-app voor vrouwen een Engels verhaal van. Ik vind het ook erg knap dat hij voor een vrij ‘saai’ persoon toch een heel leuk, heerlijk profiel weet te maken. Het deed het over het algemeen in één keer goed en ook nog eens heel erg rap.

Je kunt je natuurlijk afvragen in hoeverre zo’n profiel dan wel echt jou is, als je het zelf niet hebt geschreven. Je komt nu immers heel erg creatief en origineel over, terwijl je misschien in het echt superstil bent. Probeer dan ook goed in je profieltekst te laten verwerken (en geef dus ook aan) dat je een beetje een introvert of een stil persoon bent. Wees niet bang om veel details over jezelf te geven, want je profiel wordt daardoor alleen maar realistischer.

Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.