Wil je zelf 3D printen, maar heb je geen geld om zo’n 3D printer aan te schaffen? Geen nood! Er bestaan goede initiatieven die jou een handje helpen. En waar ik zelf ook gebruik van maak trouwens.

De situatie

Zo wilde ik 3D trofeeën uitreiken tijdens het TechGirl Event. Een voor de Digital Talent van 2017 en een als Innovatie Award. Twee mooie bekers waar moeite in zou zitten en die niet zo standaard waren als een metalen trofee. Maar goed… waar te beginnen? Gelukkig was ik al snel op het goede adres: Hellen (van de WoWi) raadde me aan om naar CODA in Apeldoorn te gaan.

CODA

Hét cultuurhuis van en voor Apeldoorn, dat is CODA. Een plek waar je vindt wat je zoekt, maar ook verrast wordt door dat wat je niet zocht. Wie had ooit gedacht dat ik daar mijn 3D Awards zou kunnen laten printen? En ze hebben er ook een VR Lab bijvoorbeeld. Op safari door de prehistorische natuur, een stadswandeling door de vooroorlogse binnenstad of op ontdekking door verdwenen gebouwen.

CODA VR Lab is een plek voor jong en oud om op een laagdrempelige manier kennis te maken met nieuwe technieken. Enerzijds biedt het gelegenheid om de ontdekkingsdrang en creativiteit van de allerjongsten te stimuleren en anderzijds is er ruim baan voor volwassenen die volledig op de hoogte willen zijn van de technieken van de 21ste eeuw.

 

CODA FabLab

In 2014 opende CODA FabLab, een openbare digitale werkplaats waar bezoekers met behulp van moderne technieken zoals 3D printen en lasersnijden ideeën realiseren en uitwerken. Zowel particulieren, hobbyisten als scholieren maken hier gebruik van. CODA FabLab en CODA VR Lab sluiten naadloos op elkaar aan. Zo kan je bijvoorbeeld met behulp van de HTC Vive brillen en de software van Kodon een driedimensionaal design maken in een VR omgeving. Deze sculpturen worden leven in geblazen als je deze zelf 3D printen gaat!

Gratis kennismaken

Iedere woensdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur kan iedereen vanaf 8 jaar gratis kennismaken met Virtual Reality in CODA VR Lab en met de 3D printers en lasersnijders in CODA FabLab.

Kijk voor meer informatie op www.coda-apeldoorn.nl/vrlab of www.coda-apeldoorn.nl/fablab

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.