Na Snapchat, Instagram, Facebook en Twitter komt nu ook YouTube met een soort Stories-mogelijkheid. Hoewel het er nogal dik bovenop ligt dat deze nieuwe optie zwaar geïnspireerd is door andere social media, noemt YouTube het niet Stories maar Reels. Op dit moment wordt de update nog niet uitgerold, want hij gaat eerst naar een aantal YouTubers voor beta-testing.

De Community-tab wordt ook groter. Dit is een optie op het kanaal van een YouTuber waardoor je een soort mini-Facebook hebt in YouTube. Alleen YouTube-gebruikers met meer dan 100.000 subs kunnen deze feature testen. Ook Reels is wel echt bedoeld voor die grote creators en niet iedereen die een kanaal heeft. Een Reel kan maximaal 30 seconden lang zijn.

Ze hoeven trouwens niet per se te verlopen na een x aantal uur of dagen. Het is immers YouTube, dus waarschijnlijk is het kanaal er juist blij mee als je die Reel langer beschikbaar maakt. Het is een heel slim plan, want hierdoor hoef je als YouTuber niet meteen een heel filmpje te maken dat minutenlang duurt en een heleboel montage nodig heeft, je kunt nu kleine tussendoorfilmpjes delen met je fans, en dat is natuurlijk voor allebei tof.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.