Yale: een smarthomemerk met een missie, én veel producten

Yale: een smarthomemerk met een missie, én veel producten

Yale kennen we als een universiteit, maar het is ook een smarthomemerk. Het is met al het geweld van andere namen niet de bekendste, maar dat maakt het niet een minder goede keuze. Yale heeft namelijk een grote range aan producten, waar er steeds meer bijkomen, zo bleek op IFA.

Yale is een merk dat het meest vertrouwd wordt van alle smarthomemerken ter wereld. Iets waarvan een journalist tijdens de presentatie op IFA dan wel van wilde weten waarom ze hun naam zo groot op producten zetten. Daarmee doelde hij op de buitensirene van het merk, dat een groot geel, rond ding is met in koeienletters Yale erop. Hij vroeg zich af of het hackers nu niet veel te makkelijk wordt gemaakt als je al verklapt welk beveiligingssysteem je hebt.

Yale

Een beetje vergezocht natuurlijk: er zijn ongetwijfeld hackers die smarthomesystemen hacken, maar ze hebben er over het algemeen niet heel veel aan. Het zal in ieder geval niet vaak zo bewust getarget zijn. Maar goed, wat heeft Yale laten zien op IFA? Het lanceert een nieuw beveiligingssysteem voor thuis, compleet met slim alarm, een videodeurbel en beveiligingscamera’s. Yale had al items zoals slimme sloten, waardoor je nu heel veel smarthome-items hebt van het merk. 

Met de videodeurbel kun je in 1080p maar liefst 154 graden rondkijken en het apparaatje kan zelfs dankzij AI herkennen wat er langs loopt of staat: een pakketje, een kat, enzovoorts. Uiteraard krijg je een notificatie wanneer er iets opmerkelijks gebeurt of er bijvoorbeeld iemand aan de deur staat. Daarnaast is er een nieuwe slimme indoorcamera die 110 graden zicht biedt en 1080p beelden. Eigenlijk kan hij ongeveer hetzelfde als de deurbel, maar je kunt bijvoorbeeld instellen dat wanneer de deur van het slot is, er niet wordt gefilmd. Dan ben je immers thuis. Er is ook een slimme outdoorcamera aangekondigd, die nagenoeg hetzelfde als de deurbel maar een spotlight heeft om een inbreker te laten schrikken en aan te lichten voor betere beelden. Alle camera’s hebben nachtvisie.

Veel samenwerkingen

Wat heel handig is aan Yale, dat is dat het met allerlei tech samenwerkt: Alexa, Google Assistent, maar bijvoorbeeld ook Philips Hue en Samsung SmartThings. Wel moet je erop rekenen dat het kunnen terugkijken van beelden op de camera’s alleen kan met een abonnement, iets waarvan Yale nog geen prijsopgave heeft gegeven.

Kortom, er komen mooie nieuwe dingen aan voor Yale, maar we denken dat het verstandig is als het merk zich eerst wat meer vestigt in Nederland. Het is namelijk best druk aan het worden qua smarthome-apparatuur en mensen zijn na een paar jaar verschillende merken te hebben gebruikt waarschijnlijk wel toe aan één systeem. Aangezien Yale nog niet heel bekend is bij ons, is de kans dat Nederlanders eraan denken klein. Kan die grote gele sirene daar verandering in brengen? 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.