Wat is er slim aan een slimme krultang

Wat is er slim aan een slimme krultang?

Soms lijkt het alsof alle producten tegenwoordig maar slim moeten worden gemaakt. Maar wanneer is iets eigenlijk slim, en kun je echt álle producten slim maken? Neem bijvoorbeeld een krultang: zelfs die zijn slim te krijgen. Maar, heb je daar ook echt wat aan? Veel vragen, maar gelukkig hebben we ook veel antwoorden.

Ten eerste is een product al vrij snel slim. Het hoeft geen ultra-algoritmes te hebben, geen AI die je gedachten kan lezen of een brein zoals de gemiddelde supercomputer van IBM. Het enige wat een product slim maakt, is als het op het internet kan worden aangesloten. Sorry voor deze domper, maar dat is wel wat het is. ‘Slim’ betekent in het geval van gadgets een simpele ‘online’. Zo zie je al meteen dat je dagelijks omringd bent door heel veel slimme apparaten, want er is heel veel aangesloten op het internet.

Slimme gadgets

Hieruit kun je opmaken dat je eigenlijk alle gadgets wel slim kunt maken. Immers heeft elke gadget wel iets in de vorm van een aan-uitknop. Als je het apparaat op internet hebt aangesloten, dan kun je het vaak via een app op je telefoon linken en zo kun je die aan-uitknop dan beheren vanaf je telefoon. Dat is best slim, toch? Niet bij alle apparaten is dat even handig: een koffie-automaat aanzetten kan slim zijn voor het opwarmen, maar om er ook daadwerkelijk koffie mee te maken zal je er toch zelf een pad/capsule/cup in moeten doen en een kopje onder moeten zetten. 

MobileMobile

Maar hoe zit dat met onze beautygadgets? Onze goede vriend de stijltang (hoewel, of je haar het met die vriendschap eens is…) of de brenger van mooie krullen: de krultang. Wel, er zijn krultangen die speciale HeatID-technologie gebruiken om precies vast te stellen welke hitte jouw haar nodig heeft. Het liefst krul of stijl je met zo min mogelijk hitte, omdat het nu eenmaal niet het beste is voor de gezondheid van je manen, maar je wil tegelijkertijd wel dat het goed en snel werkt (immers doe je haar meestal op het moment dat je over vijf minuten de deur uit moet). 

Minder slecht voor je haar

Op die manier is die slimmigheid van zo’n apparaat zeker een plus, want door allerlei gegevens over je haar in te vullen, kan het apparaat vervolgens bedenken hoe heet hij vindt dat het goed is. In de toekomst kan het apparaat dat hopelijk steeds meer zelf bedenken op basis van een eigen analyse die hij van je haar kan doen, maar laten we nu in ieder geval blij zijn met het automatisch kunnen aanpassen en instellen van de temperatuur.

Verder is het uiteraard heel erg van het type gadget afhankelijk wat het hebbeding zo slim maakt, maar bij haarproducten heeft het vaak alles te maken met de hitte. Immers blijft het zo dat je met je handen verder moet om je hele haar van dezelfde plukken te voorzien met je stijltang of krultang. Is het bijvoorbeeld een draadloos apparaat, dan is er nog wel een slimmigheidje te bedenken, namelijk de optie om in een app te kunnen zien hoe vol de accu nog is. En zo zijn er steeds meer handige, slimme dingen te bedenken om die slimme apparaten toch een tikje slimmer te maken. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.