Koffiezetapparaat slim maken? Doe het met SwitchBot!

Koffiezetapparaat slim maken? Doe het met SwitchBot!

Een gadget dat voor jou een knopje indrukt? Ideaal als je een apparaat hebt met een standaard aan-en-uitknop. Wil jij een koffiezetapparaat slim maken? Je leest hoe je dat doet in deze SwitchBot review van TechGirl Nadi!

Heel wat jaren geleden kochten wij slimme lampen voor in ons huis. De collectie breidde zich steeds verder uit met onder andere een slimme deurbel, een slimme airco en slimme beveiligingscamera’s. Alles gekoppeld aan Google Home en overal in ons huis konden we het met voice aansturen.

Koffiezetapparaat slim maken

We wilden ons koffiezetapparaat ook slim maken (want joe: ideaal als het al aanstaat als wij net wakker worden en beneden komen), dus kochten we een slimme stekker. Die deden we tussen het koffiezetapparaat en het stopcontact, maar dat idee was al gauw geen goed idee meer…

De slimme stekker zorgde er namelijk voor dat het apparaat wel (of geen) stroom had op commando, maar kon er niet voor zorgen dat het koffiezetapparaat aanging. Het koffiezetapparaat moet je namelijk aandrukken met een fysiek knopje. Geen schuifje of schakeltje dat je om kunt zetten, nee. Echt een aan-en-uit knop.

En die konden we nooit slim maken…

Een aantal jaren later (lees: nu) gingen we opnieuw op zoek naar een mogelijkheid. Dat moest toch kunnen? Het koffiezetapparaat is er nog steeds, en de wens om ‘m slimmer te maken ook. Via Google kwamen we uit bij de Switchbot Bot. De Switchbot Bot is een gadget (Smart Switch Button) dat ervoor zorgt dat een fysieke knop wordt ingedrukt op jouw commando. Of wanneer je inplant dat ‘ie dat moet doen. Ideaal!

We mailden het bedrijf en SwitchBot stuurde ons een setje met de Switchbot Hub Mini, Switchbot Bot en een SwitchBot Remote. Superleuk! Eerder testte TechGirl Laura al de SwitchBot Curtain.

Koffiezetapparaat slim maken? Doe het met SwitchBot!

SwitchBot installeren

Het installeren van de Switchbot Bot ging supermakkelijk. Eerst kijk je goed wat je wil doen met je Switchbot Bot. Moet het een knopje indrukken of moet het een schakelaar bedienen? Ik wilde beide gevallen testen, dus ik neem je hieronder kort mee in beide opties.

SwitchBot Bot voor knop

Als je de SwitchBot Bot voor een knop wil installeren, dan hoef je daar niets speciaals voor te doen. Je haalt het plastic van de bot en plaatst de Bot iets onder het knopje dat je door de Bot in wil laten drukken, zodat het draaiarmpje op de knop kan drukken wanneer jij dat wil. Verwijder de folie van de 3M sticker en plakken maar! Even goed aandrukken en klaar ben je.

Koffiezetapparaat slim maken? Doe het met SwitchBot!
SwitchBot Bot op het koffiezetapparaat

SwitchBot Bot voor schakelaar

Bij een schakelaar is dat anders; dan wil je dat de SwitchBot Bot ook iets uit kan zetten. In dat geval moet je een iets andere installatie doen en heb je het lusje nodig dat bij je pakketje zit. Dit lusje doe je om het draaiarmpje heen en plak je met het plakbandje vast op je schakelaar. Zo kan de SwitchBot Bot de schakelaar indrukken én terughalen. Hij trekt als het ware de knop weer omhoog.

SwitchBot Bot voor schakelaar
SwitchBot Bot ‘uitbreiding’ voor schakelaar, deze zit bij in de doos

In de test…

De knop-functie hebben we getest op het koffiezetapparaat en de schakelaarfunctie bij onze enige niet-slimme lamp; de badkamerlamp. Op de Hub en het aansluiten op Google Home kom ik nog terug.

Goed. Door naar de test van de knoppen dan. Natuurlijk hoort er bewegend beeld bij een review zoals deze, dus bekijk de video voor een impressie van de Switchbot items.

Mijn conclusie? SwitchBot Bot doet wat ‘ie zou moeten doen: hij maakt ‘alledaagse items met een knop’ slim en zorgt voor meer leefgemak (en luiheid ;-)). De app is gemakkelijk te installeren, de items zijn snel te koppelen en met de 3M-plakstrips (die aan de items zitten) heb je ’t ook zo vastgezet. Geen schroeven; ideaal!

SwitchBot setje kopen?

In dit artikel heb ik het gehad over drie items: Switchbot Hub Mini, Switchbot Bot en een SwitchBot Remote. Je kunt ze kopen via (onder andere) Bol.com.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.