Netflix. Sex Education

Waarom Sex Education dé Netflixserie is om te bingewatchen

Heb je (net als heel veel anderen in de wereld) tijd om series op Netflix te kijken? TechGirl Milly geeft haar tip voor dé serie die je gezien moet hebben (en die toevallig bij ons ‘sexy maanddossier‘ past): Sex Education!

Waar het over gaat

Sex Education is een Britse comedy-drama serie gemaakt door Laurie Nunn. Het draait om het verhaal van Otis Milburn (gespeeld door Asa Butterfield), een onhandige tiener met een sekstherapeut als moeder (Gillian Anderson) die zeer openhartig is over alle aspecten van seksualiteit.

De serie volgt het verhaal van Otis en zijn zelfverzekerde klasgenoot Maeve (Emma Mackey). Nadat Otis per ongeluk de pestkop van de middelbare school heeft geholpen met zijn seksuele faalangst, ziet Maeve de mogelijkheid om geld te verdienen met de kennis van Otis. Samen richten ze een bedrijfje op voor seksadvies om hun medestudenten te leren hoe ze met hun eigen seksuele problemen moeten omgaan. Zelf is Otis overigens nog maagd, maar… hij heeft genoeg informatie van zijn moeder opgepikt om het te laten werken.

Otis wordt al snel de sekstherapeut van de school en in elke aflevering helpt hij tieners die worstelen met een seksueel probleem. Veel van zijn advies heeft meer te maken met psychologische en emotionele barrières dan met specifieke seksuele activiteit.

Waarom is Sex Education zo briljant?

Door de titel twijfelde ik een beetje over het kijken van de serie, maar de eerste aflevering had me al goed te pakken en ik kon niet stoppen totdat ik alle acht afleveringen van het eerste seizoen had gezien. Het tweede seizoen van de serie verscheen op 17 januari 2020, en heb ik ook vrij snel gezien. De serie is ontzettend goed gemaakt, heeft humor én drama, maar vooral zorgt het ervoor dat er verschillende moderne maatschappelijke thema’s als homoseksualiteit, controlerende ouders, groepsdruk, abortus, seksisme, feminisme en meer aan bod komen.

MobileMobile

De serie scoort erg hoog op Rotten Tomatoes, maar liefst 97% voor seizoen 2 . In totaal zijn er 2 seizoenen, maar Netflix bevestigde dat er een derde zal komen in 2021. Zin in!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.