sekstoys

Deze maand alles over Seks tech bij TechGirl!

Heb je hier wel eens over nagedacht? Ons hele leven is vervlochten met technologie, en seks blijft daar natuurlijk niet in achter. Vroeger deden we al aan seks-chatten en -bellen bijvoorbeeld. En wist je dat de vibrator al aan het einde van de 19e eeuw werd bedacht? Eigenlijk is de wereld van seks tech enorm groot. Tijd om daar eens bij stil te staan. Deze maand lees je er van alles over bij TechGirl.nl!

Van hysterie, naar muisarm tot vibrator…

Onverklaarbare pijnen, depressiviteit, seksuele uitspattingen, woedeaanvallen, zelfbeheersing verliezen of eigenzinnig van karakter – elk klein wissewasje werd op een gegeven moment toegeschreven aan het fenomeen ‘hysterie’. In de 19e eeuw kwam Freud tot de conclusie dat dit door een seksueel gemis zou komen. Hysterie kwam dan ook opvallend veel voor bij weduwen, nonnen en vrijgezelle vrouwen.

Hysterie kon alleen door doktoren worden opgelost met een zogenaamde bekkenbodemmassage, die resulteerde in een orgasme. Jezelf masturberen zou onrein zijn en je kon er blind van raken. Absoluut verboden dus.

in de 19e eeuw kwamen wachtkamers vol te zitten, omdat een kwart van alle vrouwen aan hysterie zou lijden. Artsen kregen zelf te maken met RSI-klachten, zoals spierpijn, gewrichtspijn en kramp in hun vingers van het vele masseren. Ze begonnen daardoor allerlei trucjes te verzinnen om het werk zo makkelijk mogelijk te maken. Uiteindelijk bedacht de Engelse arts Joseph Mortimer Granville de ‘manipulator’, wat de voorloper was van de vibrator. ‘Gransville’s Hammer’ werd binnen no time ontzettend populair. Met als resultaat dat het ook als commercieel product het levenslicht zag. Steeds verder evolueerde het, waardoor het inmiddels de vorm en uitwerking heeft, zoals we nu van de vibrator kennen.

Bron: Geschiedenis Beleven

Wat zien we tegenwoordig in het seks tech landschap?

Seks tech lijkt al in ver gevorderd stadium, maar wat kunnen we er in de toekomst van verwachten? En wat zijn je opties momenteel? Zijn er ook dingen waarvoor je moet oppassen bij seks tech? Dit kun je van ons dossier verwachten de komende maand:

  • Is seks met een robot ook vreemdgaan?
  • Is Tinder een dating- of een seks app?
  • Deze seksrobot voor vrouwen kun je online bestellen
  • We Vibe, Tarzan, vingervibrators: de geschiedenis van sextoys
  • 5 interessante documentaires over seks tech
  • 7 sexting tips op een rij
  • Sex Education en meer: de lekkerste sexy series op Netflix
  • Tien dingen die je nooit moet zeggen op Tinder
  • 10 grappige feiten over PornHub

Mis je nog een onderwerp in bovenstaand rijtje? Let us know in the comments!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.