Bitcoins

Waarom je in 2021 moet investeren in cryptovaluta

Het jaar 2020 was voor veel mensen een grote teleurstelling vanwege het coronavirus. Opvallend genoeg was het ook het beste jaar ooit voor de cryptocurrency. In 2021 zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen. De Bitcoin bereikte namelijk zijn hoogste punt ooit en de Altcoin volgde op de voet. Op 11 februari 2021 was het dan ook weer direct raak. Het bedrijf Tesla van Elon Musk investeerde een bedrag van 1,5 miljard dollar in de Bitcoin, zoals je hier al kon lezen. De koers vloog omhoog naar ruim 48.000 euro! De kans lijkt dan ook groter dan ooit dat 2021 een zeer lucratief jaar gaat worden voor de cryptovaluta en dat geldt zeker niet alleen voor de Bitcoin.

Verwachting van de koers

De populariteit van de cryptocurrency is het laatste jaar enorm toegenomen. Dit zie je dan ook terug in de algehele crypto koers. Dat is grotendeels te danken aan de bijzondere ontwikkelingen van de cryptovaluta. In 2021 worden er diverse grootschalige projecten gelanceerd. Het zijn projecten die al jarenlang lopen en voor innovatieve ontwikkelingen moeten zorgen.

In september 2020 werden er diverse reguleringen (MICA) rondom de cryptomarkt geïntroduceerd door de Europese Unie. Binnenkort moeten alle lidstaten van de Europese Unie hun goedkeuring geven. De reguleringen zijn bedacht, zodat er op een verantwoorde manier meer innovaties kunnen plaatsvinden binnen de cryptomarkt. De EU geeft daarmee ook aan dat de cryptomarkt bezig is met een serieuze opmars en hoogstwaarschijnlijk een grote rol in ons leven zal gaan spelen. De cryptocurrency worden steeds serieuzer en belangrijker.

Wat staat ons te wachten in 2021?

De bekende munt Ethereum is een goed voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling. De valuta zal dit jaar met een nieuwe en verbeterde versie van het netwerk komen. De nieuwe versie zorgt voor versnelde transacties die ook nog eens goedkoper zijn.

In 2021 zal Facebook met een eigen cryptovaluta op de markt komen, namelijk de Libra. In China wordt de overheidsmunt ‘DCEP’ gelanceerd en dat is nog maar een kleine greep uit de grote projecten die dit jaar uitkomen. Vorig jaar stond de markt al volledig op zijn kop en de verwachting is dat 2021 daar met kop en schouders bovenuit zal stijgen. Je bent dus absoluut nog niet te laat als je wilt investeren in cryptovaluta.

Daarnaast zijn in Nederland meerdere munten door de Nederlandse Bank goedgekeurd. Het lijkt een kwestie van tijd voordat wij straks in de winkel kunnen gaan betalen met de cryptomunten. Ook dat zal voor een stijging in populariteit en waarde zorgen. Tel daarbij de investeringen op van grote bedrijven en wij kunnen alleen maar concluderen dat 2021 een fantastisch jaar wordt voor cryptocurrency. 

Investeerders zorgen voor meer zekerheid

In 2017 beleefde de cryptocurrency ook een flinke opmars aangezien er voor grote hoeveelheden aan kleine cryptomunten werd gekocht. In het laatste half jaar zijn het juist de bekende en grote cryptocurrency die bijzonder populair zijn. Grote bedrijven investeerden miljoenen en zelfs miljarden in de Bitcoin. Het betaalsysteem PayPal kocht 70% van alle geminede Bitcoins in november 2020. Lange tijd werd er gezegd dat de Bitcoin nooit en te nimmer zou verdwijnen en dat lijkt ook het geval. De grootste investeerders zijn niet van plan om de munten snel weer te verkopen, het doel is om de crypto zo lang als mogelijk in beheer te houden. Dat zorgt automatisch voor een stabielere koers en hoogstwaarschijnlijk ook voor enorme stijgingen. Investeren in de Bitcoin lijkt juist in 2021 een goede zet te zijn.

Crypto als langetermijninvestering

De multinationals en grote financiële bedrijven zetten steeds meer in op de cryptocurrency. Het zijn bedrijven die niet snel winst willen maken, maar juist de markt naar een hoger niveau willen tillen. Investeringen voor de lange termijn zijn dan ook ideaal op dit moment. De cryptomarkt zal er over vijf tot tien jaar volledig anders uitzien, aangezien de innovaties elkaar met een rap tempo opvolgen. De cryptomarkt zal constant blijven groeien en daar kan dan ook op ingespeeld worden. Er bestaat een degelijke kans dat een langetermijninvestering over 5 tot 10 jaar erg lucratief kan zijn. Echter moet je er ook rekening mee houden dat je geld kan verliezen. Investeren in cryptovaluta is nooit zonder risico.

Snel winst maken

In de beginfase van de Bitcoin kon je de munt voor een schijntje kopen. Er zijn wereldwijd dan ook veel miljonairs bij gekomen, maar dat is nu een stuk moeilijker geworden. Desondanks kan je nog altijd snel winst maken door cryptocurrency te kopen en weer te verkopen. Het is een tijdsintensieve taak, aangezien de koers snel kan schommelen. Het is een risicovolle onderneming, maar met enige ervaring en kennis kan jij ook 2021 weer snel geld verdienen door te handelen met cryptovaluta.

Conclusie

In 2021 gaat cryptovaluta volwassener en serieuzer worden. De meeste cryptomunten hebben voet aan de grond gekregen en de investeerders durven het risico te nemen. Dankzij de grote miljardenbedrijven die toekomst zien in de cryptocurrency kan het een fantastisch jaar worden. Daarnaast verschijnen er nieuwe projecten op de markt en ziet de toekomst er rooskleurig uit. In 2021 instappen is hoogstwaarschijnlijk een goede keuze. Echter is investeren in cryptomunten nooit zonder risico, maar dat geldt voor alle investeringen.

MobileMobile

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met crypto-valuta.nl

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.