Asus screenpad

Waarom een Dual ScreenPad zo ideaal is

Als je je laptop veel gebruikt, dan is het best heftig om naar een ander model over te stappen. Zeker als die ook nog eens twee schermen heeft in plaats van één. Een Dual ScreenPad, zoals je op sommige Zenbooks van ASUS tegenkomt, is echter wel erg handig. Dit is waarom.

Als ik je vertel dat ik een laptop heb die twee schermen heeft, dan denk je misschien al gauw uit het exemplaar uit Wie is de Mol: met een scherm waar je die gewend bent en aan de achterkant daarvan. Dat is echter niet wat een dualscreen met ScreenPad is. Dat is namelijk een scherm waar je gewend bent, met óók nog een scherm op de plek waar ‘normaal gesproken’ je touchpad zit.

Verschillende ScreenPads

Het hangt van de ASUS-laptop af welke ScreenPad™ je erin hebt. Sommige ScreenPads zitten echt in de plaats van het touchpad, anderen zijn meer een soort uitloop van het bovenste scherm en beslaan wel de helft van het onderste deel van je laptop. Het zal je niet verbazen dat er tussen die ScreenPads dus wel verschil is in hoe je ze allemaal gebruikt, dus in dit artikel zoomen we in op de ScreenPad Plus, die je bijvoorbeeld tegenkomt in de ASUS Zenbook Pro Duo. 

Het idee is dat je het display zo kan gebruiken dat je je workflow zo optimaal mogelijk kunt inrichten. Je kunt met het tweede display je productiviteit verbeteren. Voor je het weet ben je helemaal gewend aan dat tweede scherm en voelen laptops met alleen een touchpad als een soort prehistorische planken. Je went er zo snel aan, mede omdat er apps voor zijn gebouwd die de ScreenPad™ Plus perfect kan gebruiken.

Je wordt door ASUS helemaal aan het handje meegenomen om gebruik te leren maken van de ScreenPad™, en alleen dat al is ideaal. Zodra je de laptop voor het eerst opstart, komt meteen de tutorial. Zorg dus dat je niet te ongeduldig bent om je mooie, nieuwe apparaat in gebruik te nemen, maar neem de tijd om jezelf meteen goed aan te leren die ScreenPad™ Plus zo efficiënt mogelijk in te zetten. 

De Launcher

Zelfs als je een programma-icoontje versleept dan krijg je de optie om de app naar ScreenPad™ Plus te verplaatsen. Het is dus niet alleen ideaal om de ScreenPad te gebruiken: de laptop ondersteunt daarin ook op heel natuurlijke wijze. Hét ding dat ervoor zorgt dat de gadget zo goed werkt, is echter de Launcher. De Launcher is een supersnel, superhandig en superslick startmenu waarmee je heel snel in de instellingen van de ScreenPad™ Plus kunt duiken, maar ook apps kunt openen. 

MobileMobile

Wij zijn erg te spreken over de Task Group. Je weet toch dat je in je browser altijd kunt instellen dat hij bij het opstarten een bepaalde reeks tabbladen standaard opent? Task Group is het geweldige antwoord daarop voor dat tweede scherm: je kunt hiermee meteen een groep apps bij elkaar zetten die je vaak samen gebruikt. Als je een tekst tikt, dan wil je er ook meteen foto bij zoeken en verkleinen, het is dus heel handig om die drie programma’s in een groep te hebben en met een druk op de knop via de ScreenPad Plus te kunnen openen. Via Task Swap kun je bovendien makkelijk wisselen tussen de apps.

ScreenPad Plus

Wat helpt is dat de ScreenPad™ Plus lekker groot is, dus je kunt er ook veel meer mee dan met een kleiner schermpje. Je opent er makkelijk even een foto op, die je ook in al zijn glorie kunt bekijken op het kleine schermpje. Juist door de positionering van die ScreenPad™ boven het toetsenbord valt je oog er ook sneller op dan wanneer deze onder je toetsenbord zou zitten. Je denkt er daardoor ook veel sneller aan even zelf iets tekenen met je vinger, omdat het scherm er zo aanraakbaar uitziet: je moet er gewoon even aanzitten. 

Waarom een Dual ScreenPad™ uiteindelijk echt geweldig is, dat is omdat je er apps die je toch stiekem graag in de gaten houdt, niet in je werkveld hebt. Je kunt helemaal in je mailbox zitten met je hoofd, en toch weten welk liedje Spotify speelt, zonder dat je daarvoor moet wisselen van scherm. Belt iemand je op Skype, dan zie je dit omdat Skype ondertussen in het Dual ScreenPad™ geopend is. Juist omdat veel apps, van bijvoorbeeld Microsoft, speciaal zijn gemaakt voor het kleinere scherm, kun je daar een aantal tegelijk van op het Dual ScreenPad™ laten staan. Vaak ‘aan’ zijn wordt zo wel heel makkelijk gemaakt, want je hebt iets minder prikkels en veel meer efficiency. Niet per se omdat je meer scherm hebt, maar vooral omdat dat extra scherm zo veelzijdig is.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.