Vlog: mediteren met Buddhify – Let it go!

Iedereen kent de meditatie-app Headspace wel. De app geeft je oefeningen zodat je rustig je hoofd kunt leegmaken. De app lijkt vaak als nummer één naar voren te komen, maar hoe zit het met de concurrentie? Zijn er andere apps de moeite waard om te downloaden? TechGirl Emilie heeft de (wellicht) wat onbekendere app Buddhify een week getest!

Waarom heb ik voor Buddify gekozen? Ten eerste omdat mij opviel dat er geen free trial mogelijk is. De app moet je dus meteen aanschaffen. Voor €5,49 koop je de app die 200+ meditaties bevat. Deze meditaties zijn door 14 verschillende personen  ingesproken.

Aan de slag met stress!

Ik open de app en die begint met een video van de maker; die praat naar mijn mening iets te wattig. Voor mij een afknapper.

Dan door naar het “wheel”, waar alles gebeurt! Daar kun je verschillende categorieën inzetten, zodat je daar in het vervolg uit kunt kiezen. Dit wheel kan je zelf inrichten via ‘edit wheel’. Je kan meditaties toevoegen of verwijderen. Ook kan je de meditaties een andere naam geven. Waarom ik dat zou willen? Geen idee! Onder het kopje ‘ foundations’ wordt meer achtergrondinformatie gegeven over meditatie en mindfulness.

Dan klik ik op ‘give’. Een leuke optie! Je kan een meditatie naar een vriend of vriendin sturen. De app helpt je met het kiezen van de geschikte meditatie voor jouw vriend, vriendin of familielid. Ook aan de kids is er gedacht: er staan 60 meditaties op speciaal voor kinderen.

Ik besluit voor Stress and difficult emotions 1 te gaan. Deze keuze biedt in totaal 48 minuten mediteren in 6 verschillende stukjes aan.  

Uit nieuwsgierigheid probeer ik meditaties toe te voegen en te verwijderen. Wat mij als eerste opvalt is dat ik de meditaties die ik wil toevoegen, moet downloaden op mijn apparaat. Mijn iPhone waarschuwt me dat dit om grote bestanden kan gaan. Hier zit ik niet op te wachten. Wanneer ik meditaties uit het wiel verwijder, veranderen de kleuren van de andere meditaties. Dit vind ik niet relaxed!

MobileMobile

In de app kun je favoriete meditaties opslaan. Ik heb nog geen favorieten gevonden. Tijdens een van de meditaties wordt mij 10 minuten lang “Let it go!” opgedragen. Hier word ik zenuwachtig van. De solo-timer gebruik ik de laatste dag. Ik beslis zelf hoe lang ik wil mediteren zonder daarbij begeleid te worden.

Mijn ervaring met Buddhify?

De meditaties zijn over het algemeen kort. Dit zorgt er zeker voor dat een meditatiemoment makkelijk in te plannen is. Iedereen kan toch wel 5 minuten op een dag even stilzitten om te mediteren?  Niet alle titels van de meditaties vind ik even logisch. Vind ik de meditaties inspirerend? Nee!

Ondanks dat ik de stem prettig vind, duiken we meteen in de oefening. Er is niet eerst een moment om te acclimatiseren in de vorm van bijvoorbeeld een ademhalingsoefening. Ik merk dat ik, naarmate de week vordert, minder zin heb om te gaan mediteren.

Not the most beautiful meditation app

Buddhify noemt zichzelf  ‘The most beautiful Meditation app’. Hier ben ik het absoluut niet mee eens. De app heeft een goedkope look en feel. Oo kal heb ik voor de app betaald, ik ben niet van plan om naar de ingesproken meditaties te luisteren. Wel zie ik mijzelf de ‘solo timer functie’  nog eens gebruiken.

Ik mis een aantal dingen, zoals het kiezen van een stem. Dit is niet mogelijk bij Buddhify. Elke meditatie even beginnen met een standaard oefening om in the mood te komen zou ook prettig zijn. Als een free trial mogelijk was geweest dan had ik de app niet gekocht. Na aankoop vraagt Buddhify of ik ook nog lid wil worden. Dit valt bij mij verkeerd. Ik heb toch al betaald en ben toch al member?

Wie weet kan Buddhify in de toekomst concurreren met Headspace. Voor nu kom ik tot de conclusie dat dit niet het geval is.

Welke meditatie-app is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments!

Buddhify app
Pluspunten
Give optie
Kids wheel
Korte meditaties
Solo timer
Minder positief
Meditaties zijn niet inspirerend
Cheap look and feel
Je kan geen stem kiezen
Geen totaal timer voor gemediteerde minuten
Je betaald voor de app, daarna vraagt Buddhify of je nog een keer wilt betalen om member te worden
4

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten