Wordt je iPhone trager na een iOS update

Vijf irritante types die je tegenkomt op datingapps

Zit je lekker even te swipen, loopt ondertussen je DM vol met boze berichtjes, vraagtekens en passief agressieve opmerkingen van iemand die meent dat je je onverdeelde aandacht vooral aan hem of haar moet schenken. Datingapps zijn heel erg tof, maar: iedereen kan ze gebruiken. Dit zijn vijf irritante types die je sowieso tijdens het swipen tegenkomt op Tinder, Bumble en consorten.

De groepsschuiler

De groepsschuiler kun je enorm snel herkennen, of eigenlijk, juist niet. Het is iemand die constant met een groep mensen op de foto staat. Hierdoor weet je niet helemaal zeker met wie je nu precies matcht. Ben je eenmaal een match, dan wil hij of zij alleen op festivals afspreken of op double date gaan. Je ziet de groepsschuiler eigenlijk nooit solo: deze persoon heeft altijd iemand extra nodig, omdat jij natuurlijk doodeng bent.

De dierenbeul

Poseren met een gigantische karper, een gedrogeerde koalabeer of op een mishandelde olifant? Op Tinder is voor elke vrouw die een handstand op het strand doet wel een man te vinden die denkt er lekker knuffelig uit te zien door een foto met een dier te plaatsen. Katten? Prima. Honden? Prima. Een goudvis? Kan ook, mits hij veilig in zijn kom blijft. Exotische dieren of dieren die je net een haak door hun lijf hebt gejast, liever niet. Het zou fantastisch zijn als social media algoritmes konden inzetten om dit soort foto’s eruit te filteren. 

Het hygiënische koppel

Vooral als je als vrouw op zoek bent naar vrouwen, dan kom je deze types heel vaak tegen. Datingapps zijn natuurlijk voor iedereen en daarom zijn deze mensen er zeker welkom. Het is echter vrij frustrerend om in je zoektocht naar een leuke vrouw er ook meteen haar vriend bij te krijgen. Ook als hij alleen maar wil toekijken… Zeker als zo’n koppel ook nog meldt heel hygiënisch te zijn: een melding die je eigenlijk nooit ziet bij solo-Tinderaars en waarvan je je kunt afvragen wat dat te betekenen heeft. Hoewel, liever niet. Het zou tof zijn als datingapps een extra optie zouden toevoegen, namelijk die waarbij je kunt aanzetten dat je wel openstaat voor een koppel of niet. Dat zou same sex-dating aanzienlijk prettiger maken, en uiteindelijk unicornen ook.

De clown

Veel vrouwen zijn op zoek naar een man met humor, maar dat is natuurlijk een nogal breed begrip. Sommige mannen willen echt alles oplossen met humor, waardoor je er eigenlijk geen normaal gesprek mee kunt voeren. Elke vraag wordt met een grap beantwoord, of een bijdehante wedervraag. Deze mensen leren kennen is erg moeilijk, laat staan een date met ze af te spreken. Een gesprek vol grappen is tof, maar er moet toch af en toe ook wel iets voorbij komen dat wat meer body heeft. Misschien zijn het zenuwen, misschien is het een copingmechanisme, maar het is in ieder geval al snel vermoeiend voor de andere kant.

De stalker

We omschreven deze persoon al even in de introductietekst. Zo iemand die vindt dat wanneer je eenmaal bent gematcht er een soort 24/7 communicatie moet zijn (oke, behalve als je slaapt). Mensen die na vijf minuten geen antwoord al een vraagteken je kant op sturen en die na tien minuten waarschijnlijk boos worden en verwijten op je afvuren zoals: “Hallo? Waarom zeg je niets meer? Wel matchen maar niet praten zeker..” Nergens in de voorwaarden van datingapps staat hoe snel je moet reageren op een ander, geen zorgen. Je moet lekker reageren wanneer jij dat wil. En vooral: je moet je afvragen of je dat überhaupt wel wil met zo’n heetgeblakerde stalker. Misschien niet helemaal waar je aan dacht bij een ‘hot’ date.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.