Vijf iPhone 15-geruchten waar we heel warm van worden

Vijf iPhone 15-geruchten waar we heel warm van worden

September is niet alleen de tijd van back-to-school, het is ook de maand waarin Apple traditiegetrouw zijn nieuwe iPhone aankondigt. Maar de maanden voorafgaand aan dat moment is het niet bepaald stil rondom de nieuwe iPhone 15. Geruchten genoeg. We hebben onze vijf favorieten uitgekozen: 5 iPhone 15-geruchten waarvan we hopen dat ze niet slechts bij geruchten blijven.

Nieuwe camera

Als er iets is waarmee iPhones altijd hoge ogen gooien, dan zijn het wel de fotografiekunsten. Het is de combinatie van camera’s en software die zorgen voor zeer professioneel uitziende foto’s. Apple iPhone 15 komt zelfs met ‘dubbelglas’. Er belooft een hybride lens te komen die uit een glazen deel bestaat en dan nog zes plastic lagen, waar dat bij iPhone 14 nog zeven plastic lagen waren zonder extra glas. Het idee is dat je hiermee scherpere foto’s kunt maken, maar ook betere foto’s als er weinig licht is, zoals op een fijne indian summer-avond met kampvuur.

Een donkerroze variant

Is het een cliché dat vrouwen van roze houden? Komt het door de Barbie-film? Hoe het ook zij, het is altijd fijn om te zien dat er nieuwe iPhone-kleuren aankomen. Het gaat bovendien twee kanten op: wat subtieler lichtblauw of lekker knallen met donkerroze. Typisch een kleur waarvoor je een doorzichtig hoesje koopt, als je al een hoesje gebruikt. Een witte iPhone is zó 2010: wij staan te springen om die donkerroze variant waarover inmiddels al even wordt gefluisterd. Komen daar ook bijpassende oordopjes bij om het helemaal af te maken?

USB-C

Het is misschien niet een mogelijkheid die enorm hip is, maar het is zeer welkom dat ook iPhones straks via USB-C oplaadbaar zijn. Helemaal spontaan is het niet: als het aan Apple lag zou het zelfs helemaal niet gebeuren, maar de EU heeft besloten dat draagbare gadgets van USB-C-poort moeten worden voorzien. Hoewel dat pas eind volgend jaar echt verplicht is, lijkt het erop dat Apple op iPhone 15 alvast heeft gekozen voor die universelere manier van opladen, die er hopelijk voor zorgt dat er minder opladers en accessoires nodig zijn. Veel beter voor de aarde, maar ook voor mensen die hun iPhone willen opladen en geen ‘draadje’ bij zich hebben.

Dynamic Island

We hebben natuurlijk op iPhone 14 voor het eerst kennis mogen maken met het Dynamic Island, wat eigenlijk betekent dat de ‘meldingsbalk’ bovenin ineens een stuk meer kon. Op de iPhone 15 zou dat bijzondere eiland niet alleen naar de premium toestellen komen, maar ook naar de standaard versie van iPhone 15. De notch gaat ook de prullenbak in, want die maakt plaats voor de interactieve pil waar we inmiddels zo dol op zijn geworden op de voorganger van deze nieuwe Apple-telefoon.

De multifunctionele knop

Waar het ene gerucht vooral draait om knoppen die niet meer indrukbaar zijn, concentreren wij ons liever op dat gerucht over de multifunctionele knop. Dit zou een klein knopje zijn in plaats van de geluid-uitknop, waarmee je zelf kunt kiezen welke actie de knop kan ondernemen. Zoiets bestaat al op de Apple Watch, maar zou nu dus ook naar de smartphones van Apple komen. Handig om nog sneller screenshots te maken, of je beste vriendin te bellen: al moeten we uiteraard nog zien wat de mogelijkheden van die bijzondere knop zijn. Het klinkt alsof we meer te zeggen hebben over wat iPhone kan en dat is altijd fijn. We weten zelf immers het beste wat we het vaakst gebruiken. 

Hopelijk gaan we de iPhone 15 ook volop gebruiken, maar daarvoor moet de telefoon eerst worden aangekondigd. Naar verwachting vindt dat plaats in september. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.