Apple’s nieuwste onthulling: iPhone 15 Pro en 15 Pro Max in titanium

Apple heeft zijn nieuwste iPhones aangekondigd: de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max. Opmerkelijk is dat deze toestellen gemaakt zijn van titanium en dat ze zijn uitgerust met nieuwe ‘Action-knoppen’. Apple claimt, zoals elk jaar, dat deze smartphones de krachtigste zijn die ze ooit hebben geproduceerd. iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn verkrijgbaar in vier nieuwe uitvoeringen: zwart titanium, wit titanium, blauw titanium en naturel titanium. Pre-orderen kan al vanaf vrijdag 15 september, waarna ze vanaf vrijdag 22 september leverbaar zijn.

Nieuwe A17 Pro-chip

In het hart van deze nieuwe modellen bevindt zich de A17 Pro-chip, die volgens Apple de concurrentie aangaat met bepaalde high-end pc’s. Een behoorlijke claim die verwachtingen schept! De 15 Pro heeft een 6,1 inch en de iPhone 15 Pro Max een 6,7 inch scherm. Apple gelooft dat deze apparaten, samen met een herontwerpen GPU, in staat zijn om mobiel gamen naar een hoger niveau te tillen. Zelf hebben we hier onze vraagtekens bij, maar we zijn wel erg benieuwd.

USB-C poort voor de iPhone 15 Pro

Zoals verwacht zijn zowel de 15 Pro als de iPhone 15 Pro Max uitgerust met een USB-C poort aan de onderkant, ter vervanging van de voorgaande Lightning-poort. Wat opmerkelijk is bij de iPhone 15 Pro, is de introductie van een overdrachtsnelheid van 10 Gbps. Deze verhoogde snelheid vergemakkelijkt de overdracht van foto’s, video’s en andere grote bestanden van de telefoon naar andere apparaten.

Action-knop

De nieuwe actieknop, die de traditionele belsignaalschakelaar aan de linkerkant van de iPhone Pro vervangt, biedt gebruikers de mogelijkheid om snelkoppelingen in te stellen voor diverse functies, toegankelijkheidsinstellingen te activeren, de camera te openen, de zaklamp in te schakelen, TikTok in een klik te openen en nog veel meer. Ondanks dat het nog steeds standaard dient als bel signaal knop, lijkt dit een zeer interessante nieuw knop die handig te gebruiken is.

Camera

Uiteraard zijn de camera’s van de smartphones ook deze keer veranderd. Zo biedt de iPhone nu een 5x optische zoommogelijkheid, wat het hoogste zoomniveau is dat Apple tot nu toe heeft aangeboden, met een brandpuntsafstand tot 120 mm. Hoewel die specificaties misschien niet helemaal overeenkomen met die van de nieuwste Samsung-camera’s, zal dit ongetwijfeld voor iPhone-gebruikers een aanzienlijke upgrade betekenen.

Een bijzonder opvallende feature van de 15 Pro is de mogelijkheid om ‘Spatial video’s’ vast te leggen, vergelijkbaar met het indrukwekkende 3D-content dat eerder te zien was bij de Vision Pro.

Met iOS 17

In iOS 17, waar we al eerder over schreven, komen natuurlijk nieuwe functies. Een aantal functies zijn de Stand-by modus, interactieve widgets, Live Voicemail en Contact Posters. Ook komt er NameDrop, dit is een nieuwe functie binnen AirDrop, waarmee je gemakkelijker contactgegevens kunt uitwisselen door twee iPhones vlak bij elkaar te houden. 

  • De Pro en Pro Max zijn verkrijgbaar in zwart titanium, wit titanium, blauw titanium en naturel titanium. 
  • De iPhone 15 Pro is voor een instapprijs van € 1229 verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 128 GB, 256 GB, 512 GB en 1 TB. 
  • De Pro Max is vanaf € 1479 verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 256 GB, 512 GB en 1 TB.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.