Dit is nieuw aan de zojuist aangekondigde iPhone 14!

Apple heeft vanavond hun nieuwe stokpaardje, de iPhone 14, onthuld. Elk jaar is het maar weer afwachten hoeveel er vernieuwd is en wat gewoon hetzelfde is gebleven. Daarom zetten we in dit artikel op een rij welke nieuwe snufjes je kan verwachten van de iPhone 14.

Niet één maar vier modellen iPhone 14

We hebben het in dit artikel wel over “de iPhone 14”, maar er zijn eigenlijk twee nieuwe modellen uitgebracht in elk ook weer 2 groottes. Zo heb je twee nieuwe iPhone 14 telefoons en twee nieuwe iPhone 14 Pro-telefoons. Vier nieuwe telefoons in totaal dus. Beide modellen bestaan uit een 6,1-inch model en een 6,7-inch model, wat hetzelfde is als de iPhone 13 collectie.

Volledig scherm

Daar waar de iPhone 13 een inkeping heeft aan de bovenkant van het scherm voor de frontcamera’s, is deze in de iPhone 14 Pro modellen (dus de duurdere) weggelaten. De frontcamera’s zitten nu in een ovaal gebied bovenaan het scherm, waarin ook notificaties worden getoond. Zo lijkt het toch onderdeel van het scherm.

Bij de goedkopere iPhone 14 modellen zit deze notch nog wel gewoon in het scherm en daarmee is het ontwerp bijna gelijk aan de iPhone 13.

Betere camera bij slecht licht

De goedkopere iPhone 14-telefoons hebben wederom een 12-megapixel hoofdcamera, maar ditmaal is wel het camerasysteem verbeterd. Dit zorgt voor meer lichtopbrengst en detail. Volgens Apple zou je hiermee tot wel 49 procent meer details kunnen vastleggen in het donker.

Ook is het diafragma van de camera’s verbeterd. Dit houdt in dat ze de beweging beter kunnen vastleggen, zodat de kans dat je wazige foto’s maakt kleiner is. Daarnaast heeft de selfiecamera nu autofocus, waarmee je selfies er scherper en natuurlijker uit komen te zien.

Verbinding via de satelliet

Wel heel nieuw is de satellietfunctie, welke alle nieuwe modellen hebben. Dit houdt in dat je de mogelijkheid hebt om in geval van nood te bellen en sms-en via de satelliet. Dit is vooral nuttig voor plekke waar geen mobiel internet beschikbaar is. In Nederland komt dit nauwelijks voor, maar landen als de VS en Australië hebben wel veel aan deze functie.

Kleuren: nieuwkomers en oude bekenden

Yes, in het kleurenpalet waarin de iPhone 14 verkrijgbaar zal zijn, zijn ook wat nieuwe kleuren te vinden. Namelijk een mooie paarse (Purple) en blauwe (Sky blue) kleur. Hoewel deze laatste lijkt op de blauwe kleur van de iPhone 13, is het wel degelijk net iets anders. Daarnaast zal de iPhone 14 ook weer in de traditionele kleuren zwart (Midnight), wit (Starlight) en rood (ProductRed) verkrijgbaar zijn.

Prijs en beschikbaar iPhone 14

Vanaf 9 september begint de pre-order van de nieuwe iPhone 14 modellen. Vervolgens zijn vanaf 16 september de iPhone 14 telefoons beschikbaar. Wat later op 7 oktober volgen de iPhone 14 Plus modellen. De prijzen van de telefoons zijn als volgt:

MobileMobile

iPhone 14: 1019 euro

iPhone 14 Plus: 1169 euro

iPhone 14 Pro: 1329 euro

iPhone 14 Pro Max: 1479 euro

Dit artikel is samen met KPN tot stand gekomen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.