Apple iPhone 12 Pro

5 coole iOS 15 features die je wilt weten

Dit najaar komt Apple met iOS 15, hét nieuwste besturingssysteem voor de iPhone. Wij kunnen niet wachten en omdat voorpret minstens zo leuk is als de daadwerkelijke beleving, doken we alvast in de leukste en handigste features.

1. Focus

Het afgelopen jaar hebben we veel contact onderhouden via apparaten, zoals je smartphone. Soms wil je gewoon even rust van dat ding en genieten van je tijd met familie, buiten zijn of focussen op je werk zonder alle notificaties. Je kunt je telefoon natuurlijk op stil- of niet storen zetten, maar Apple voegt in iOS 15 enkele nieuwe features toe die je moeten helpen. Je kunt verschillende ‘Focus’ modi kiezen, zowel voorgeprogrammeerd als eigen. Zet je telefoon bijvoorbeeld op ‘reading’ of ‘driving’ en je past automatisch de mate aan waarin notificaties binnenkomen. Je status wordt ook getoond in een gesprek op Messages, zodat anderen weten dat je er even niet bent om te reageren.

2. Sharing is caring

Een smartphone is de manier om met mensen over de hele wereld in contact te zijn en blijven. Apple ziet dat ook en voegt verschillende functies toe aan FaceTime om dichter bij vrienden of familie te kunnen zijn. Met SharePlay kun je films of series streamen, muziek luisteren of je scherm delen terwijl je in een FaceTime call zit. Zo kun je echt samen genieten van een film en live met elkaar commentaar geven. Eindelijk kun je gedag zeggen tegen Netflix add-ons waarmee dit ook kan!

3. Facetime nu voor iedereen

Een andere functie die Apple toevoegt aan FaceTime, is dat je de app nu kunt gebruiken met iedereen, ook met mensen die een Android- of Windows telefoon hebben. Stuur simpelweg een link naar iemand en je kunt samen videobellen zoals je gewend bent. Je kunt zelfs een videocall inplannen via een kalenderinvite. Een slimme manier voor Apple om mensen meer FaceTime te laten gebruiken in plaats van andere videobel-apps die zeker tijdens de coronaperiode populair zijn geworden!

4. Slimme camera in iOS 15

Android- en Google-gebruikers kennen deze leuke functie natuurlijk al: een slimme camera om informatie te krijgen over iets. Met Visual Look Up kun je je vinger houden op iets in de foto, bijvoorbeeld schilderij, dier of plan, waarna je meer informatie kunt ophalen. Lijkt een beetje op Google Lens en heel handig om te achterhalen welke plant je nou eigenlijk hebt gekregen van je ouders of wie de persoon achter een standbeeld is.

5. Maak je Memoji nog persoonlijker

Niet heel groundbreaking, maar Apple voegt ook nieuwe features toe aan de al zo leuke Memoji, een poppetje dat op jou lijkt. Je kon al haar, make-up, fysieke kenmerken en accessoires zoals brillen of oorbellen toevoegen, maar in de nieuwe iOS 15 is het ook mogelijk om je Memoji een eigen outfit te geven! Ook voegt Apple nieuwe hoofddeksels toe. Last but zeker not least, de Memoji worden ook een stuk inclusiever met onder andere Cochleaire (gehoor) implantaten, zuurstofbuisjes of andere hulpmiddelen.

Heb jij al toffe features in de Beta ontdekt? Laat het weten in de comments! Hier vind je alles dat Apple er zelf al over deelt.

MobileMobile

Benieuwd naar toffe dingen die je met de huidige iOS kunt, lees dan zeker ook eens een van deze artikelen. Of bekijk onze truc(s) op TikTok!

@techgirlnl

iPhone tip 82 🤩 Met 1 vinger inzoomen tijdens het filmen (finally!) ##techgirl ##lerenoptiktok ##iphonetips ##ios15 ##voorjou ##fy ##fyp

♬ Kiss Me More (feat. SZA) – Doja Cat

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.