Uber doet het echt: er komt een vloot vliegende taxi’s

Het is zo mooi wanneer technieuws klinkt alsof we in de Jetsons zitten. Uber zorgt er ditmaal voor, want het heeft een vloot vliegende taxi’s in de maak. Op zich had het bedrijf het daar eind vorig jaar al over, maar het heeft nu een update gegeven. Oftewel, het was niet een grap, er komen echt vliegende Ubers aan.

Een vliegende Uber

De reden om Ubers te laten opstijgen, is natuurlijk niet alleen voor een Jetsons-gevoel: het is ook om te zorgen dat wegen niet meer volstromen, wat in Amerika een nog veel groter probleem is dan in Nederland. Het ‘Common Reference Model’ wordt een elektrische taxi waarin je met zijn vieren kunt plaatsnemen. Het apparaat vliegt vervolgens zo’n 600 meter boven de grond om je op je bestemming te brengen.

De bolides zijn voorzien van vleugels aan de zijkant en er zit een propeller op de achterkant van het vaartuig. Uber Taxi heeft een deur en grote ramen, zodat je goed om je heen kunt kijken. Dat klinkt allemaal redelijk bekend als je wel eens een vliegtuig hebt gezien, maar het mooie zit hem in de technische specificaties.

In maar liefst vijf minuten moet de batterij zijn opgeladen en vervolgens kan de vliegtaxi een kleine honderd kilometer afleggen. Dat doet hij ook nog eens razendsnel, want hij vliegt zo’n 300 kilometer per uur.

Even geduld

Wil je ook dat deze geweldige innovatie morgen al boven je voordeur zweeft? Dat gaat nog even niet gebeuren: er wordt nu nog een kleine vloot gemaakt door een stuk of 700 slimme koppen. Ze worden verwacht in 2020, maar zijn slechts op een paar plekken beschikbaar.

Mocht je liever zelfrijdende Ubers met vier wielen op de straat zien dan die potentieel gevaarlijke luchtcapriolen? Dan moeten we je teleurstellen: er is een kink in de kabel gekomen in het partnerschap met Nvidia, waardoor Uber op zoek moet naar een andere chipleverancier voor hun zelfrijdende taxi’s. Het kan dus zomaar zijn dat de vliegende taxi’s er uiteindelijk sneller zijn dan de zelfrijdende.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.